Talvilomaviikko vietettiin jälleen Ylläksellä jossa hiihdimme, laskimme mäkeä, ruokimme poroja, hiihdimme, pilkimme, lenkkeilimme, ulkoilimme, hiihdimme, uimme kylpylässä niin ja hiihdimme. Helkakin innostui lopulta hiihtämisestä. Tälle talvelle suksia on käytetty kerran jalassa mutta metriäkään ei ole hiihdetty. Melkein joka päivä hiihdimme vajaan kilometrin läheiselle Aurinkotuvalle ruokkimaan poroja ja laskemaan mäkeä.

Parina päivänä oli aamusta lumisateinen keli joten suuntasin lasten kanssa läheiseen Saaga-hotellin kylpylään. Pikkusen meinas hirvittää selviänkö kahden kanssa mutta hienosti osasivat käyttäytyä. Molemmat lapset tykkäs pulikoinnista vaikka Helka ei ole koskaan käynyt edes uimahallissa ja Kallekin vain kerran. Kellukkeilla jalötköpötkillä Kallekin uskalsi uida ilman avustamista. Kalle ja Jouni kävivät kahtena päivänä pilkillä Ylläsjärven jäällä. Eka kerralla saaliina oli ollut 27 ahventa joista pienimmät kymmenen oli jätetty pois. Kalle oli ollut sen verran hyvä kalamies että Jounin oli tarvinnut vain irrotella kaloja koukusta ja laittaa matoa. Toisella kerralla kalan syönti oli ollut heikompaa mutta saaliiksi tuli sitäki isompia ahvenia. Puntaria ei ollut joten painoa näille ei saatu mutta 46 kengän kokoisia olivat.

Akut on ladattu lomalla, mitä nyt itselläni meinas hammassärky vaivata ja vaivasi sitten niin kovasti että seuraavan viikon olinkin sairaslomalla syöden kourallisen lääkkeitä ja toivoen että suu avautus sen verran että hammasta päästäisi hoitamaan.

Kaikki me nautimme täysin palkein!