Sunnuntaiksi vaihdettiin lajia, tokoon Kalajoelle. Tähänkin oli hyvät kisavalmistelut kun koira oli melkein viikon metällä yli 300km päässä ja lauantaina ei  edes kotona juuri nähty. Papu oli ihan into pinkeenä kisapaikalla (kumma koira) ja "lämmittelyssä" se teki hyviä suorituksia reippaasti.

Muuttuu se pinkeys ku päästiin kehänauhojen sisäpuolelle. Paikallaolosta ei huomautettavaa. Seuraaminen taas sitä vanhaa Papua uusin höystein: jätätti, väljää, vinot perusasennot ja kaiken huipuksi toimistona ollutta pakettiautoa alettiin mulkoileen kesken suorituksen ja lähdetiin vähän kaartelemaan poispäin siitä. Siis ihan ihme otus! Se oli paikallaolossa nimittäin suoraan nenä sitä autoa kohti, juuri sen avatun sivuoven  kohdalla, ne kirjurit istui jo silloin siellä autossa ja koirien ohjaajat oli piilossa auton takana. Eikö se tosiaan silloin sitä autoa nähny?

Liikkeestä maahanmenossa kytättiin taas sitä autoa ja jäätiin istumaan luimistellen. Luoksetulossa lähdettiin vauhdilla viistosti poispäin autosta pysähdyttiin toki käskystä ja tultiin lujaa taas loppumatka mamman turvaan! Ei hemmetti, tässä vaiheessa pyysin tuomarilta saanko käydä näyttään koiralle että autossa on ihan vain oikeita ihmisiä.

Enimmät möröt oli puistettu nyt koiran mielestä ja liikkeestä seisominen meni nappiin, kunnes minun siirtyessä koiran taakse, Papu päättikin lähteä jo mukaan. Noudossa pisteitä lähti vinosta loppuasennosta. Mutta ite pistin merkille että noutoon lähdettiin taas laukalla ja palautus tultiin ravilla. Kauko-ohjaus meni oikeaoppisesti. Hypyssä ei lähtenyt eka käskyllä ja toiselle annoin vähän vartalotehosteen kera. Takasinpäin hyppyyn annoin jälleen hyppy-käskyn ja jälleen se toimi, Papu tuli suoraan perusasentoon ja se ei edes jääny vinoksi.

Kaikesta huolimatta tuomarin mielestä kokonaisvaikutus oli kymppi, vaikka möröt pelottelikin välillä. Yhteen ynnätyistä pisteistä tuli 1-tuloksen arvoinen suoritus. Vaikka se ei ollu parasta tekemistä koiralta, tää ykkönen riittää meille ja sanotaan AVOkkaille kutpai. Jatkossa jauhetaan voittajien joukossa.

Jälleen sain vahvistusta siitä että Papu on oikeesti värjätty blondi. Tässäkin kisassa viihdyttiin koko kisamaksun edestä kun kattelin alokasluokanki. Miukun ja Tiinan kans yritettiin lärpättää lämpimikseen. Miuku yritti ottaa etumatkaa lähtemällä kotimatkalle ekana, mut Tiinan kans saatiin matkalla kiinni. Mä laitan kuvia kunhan ne ehdin siirtää. Papun sessiot on vain videoina, Floorasta ja SVI:ksi nimetystä löytyy kuva jos toinenki, laitanko "kuva kertoo kaiken" vai annetaanko lukijoiden luulla "jotain ihan muuta?"

  • Paikalla olo: 10
  • seuraaminen: 7
  • Liikkeestä maahanmeno: 0
  • luoksetulo: 8½
  • liikkeestä seisominen: 8
  • nouto: 9½
  • kouko-ohjaus: 10
  • hyppy: 9
  • kokonaisvaikutus: 10 

TULOS: 162½ pistettä, AVO1. Tuomarina Allan Aula

1908720.jpg

Saako akrobatiasta lisäpisteitä?