Joulutauko on ohi ja pakkasetkin sillä lukemalla että Plättä pääsi treenaan. Koska Tiina ei päässyt sai Kalle lähteä viralliseksi valvojaksi Plätälle treeneihin. Jenna oli suunnitellu kontaktitreeniä ja lähdössä odottamista.

Eka treenissä oli puomia edestakaisin kera putken ja hypyn. Plättä otti juoksukontaktit hyvin vaikka tuntui mahdottoman virtaselta. Putkeen irtosi sellaisella vauhdilla etten ehtiny mitään sanoa. Toinen harkka oli itsenäinen kolmella hypyllä. Hypyt oli siksak-linjassa mutta kaikki saman suuntaisesti. Maltti ei meinannu riittää kun maneesin pohja poltteli tassuja. Lisäksi piti tarkkailla mitä muut treenikaverit tekee. Tässä Plättä loisti.! Harmi ettei kukaan nähnyt. Mun piti välillä tarkastaa että mikä koira mulla on käsissä sillä Plättä irtos niin hyvin että seisoin keskimmäisen esteen kohdalla ja lähettelin koiraa eri hypyille ja jopa takaa kiertäenki onnistui kaukaa ohjaten. Uskomatonta menoa!

Kolmannella pisteellä oli pätkä pujottelu. Tässä vauhti söi osaamisen. Mutta Plättä ei ollu moksiskaan vaikka jouduinkin korjaileen. Viimeisenä itsenäisenä treeninä oli kolmen hypyn pätkä jotka neliön mallissa pitkillä väleillä. Tässä jälleen lähdössä odottamista. Tein eri versioita lähdössä istumisesta. Odottaminen sujui jo suht hyvin, mutta jos joku häiriötekijä aiheutti huomion irtoamisen niin jo hyppäs Plättäkin. Tein hypyille eri käännöksiä, takaa kiertoja, takaa leikkauksia jotka meni hyvin. Viimeinen treeni oli ohjattua ja siinä tehtiin pujottelun aloitusta eri kulmista. Aloitukset meni hyvin jos näytin tarkasti mutta putken jälkeen takaisin pujotteluun tultaessa Plättä ois halunnu hiukan oikoa.

Kallelle pitäs vissiin näyttää muitakin koirarotuja kuin noutajia ja beaglejä. Wili-samojedi aiheutti liudan kysymyksiä "oudolla" ulkonäöllä: Sen häntä nimittäin kääntyi selän päälle joka Kallesta oli perin kummallista, ja oliko sillä korviakaan?