Meinaa olla viikonloput niin varattuja joko koiraharrastusten tai lastenvahtien osalta että yritän suosia Plättiksen kanssa iltakisoja. Niitä ei vain pahemmin ole ja ainakin Oulussa kakkosluokat alkoivat aikataulun mukaan vasta lähempänä 23 niin ei sekään naurata pahemmin. Onneksi ykköset on ihan inhimmiliseen aikaan töissä olevalle harastajalle. Tiistaina oli kuuma ja ainaki Poppis oli edellisviikon helletreeneissä hyvinkin laiskan vetelä, siis verrattuna siihen normivauhtiseen Poppaseen.

Eka rata oli hyppyrata ja sisälsi vain lopussa estehässäkän, muutoin piti olla sujuvaa. Joo oli sujuvaa jos koira ois liikkunut tai edes ravannu reippaasti. Plättä teki puhtaan radan mutta ei siinä vauhdissa virheitä ehdi edes tapahtua. Tuntui että ohjaaja kiihtyy henkisesti nopeampaa kuin koiran vauhti. Yliaikaa tuli jopa 10 sekunttia!

Toiselle radalle saatiin Vili-Merjalta vauhtinakki ja sillä satiinki vähän lisää kierroksia koneeseen. Rataa mentiin ihan kohtuu hyvin, mitä nyt Aan alastulo oli vähän isolla hypyllä mutta silti sallituissa kirjoissa. Keinulle Plättä tuli aika vauhdilla ja alastulo hiukan rämähti, tämä sitten kostautuki puomilla. Luotin että koira menee puomille (onhan se ollut sen lempieste ennen) ja kappaskeppos kun vilkaisen toiselle puolen puomia niin siellähän se Plättä juoksee vierellä. Paluu takasin ja saan Plätän jo kiipeämään mutta ylösmenon yläosassa tekee käännöksen ja tulee alas. Kolmannella yrityksellä kehun ja kannustan ja Plättä yrittää keikautta kuten keinua. Lopulta selvitään puomi ja viimeset esteet. Virheitä tuli kahdesta kiellosta ja yliaikaakin kello tikitti tuon puomin takia 12 sekunttia. Joo ei hyvä mutta onpa mitä taas treenata...