Kun on päivän menot suunniteltu etukäteen niin mikään lenkki ei silloin saa katketa. Torstaina meinas olla pikkusen kiirus yhden lenkin pettämisen vuoksi.

Helkalle oli varattu allergiatestiin aika 12.30. Kalle piti hakea hoidosta puolen päivän aikaan ja jatkaa sieltä kaupunkiin. Auto vähän kummallinen, kierros ympärillä ja diaknoosiksi tyhjä rengas. Hetken punnitsin vaihtoehtoja ja hylkäsin omatoimisen renkaan vaihdon sillä sen jälkeen en ois mihinkää ehtiny. Hälytin Jounin hakemaan Kalle ja sen jälkeen meidät. Matkalla puolestaan heitettiin Jouni takas töihin ja kiireen vilkkaa sairaalalle. Myöhästyttiin kymmenen minsaa. Kaupungista kotiin, lapsille evästä eteen ja taas autoon. Pyhäjoelle oli sovittu treffit ennen neljää. Parhalahdella oli sattunu kolari ja polisi ohjas liikennettä, tovin sai jonossa odotella. Kallelle oli nähtävää, tosin ne paloautot eikä poliisiautot kiinnostanu vaan tietyömaalla olevat traktorit ja kaivurit sitäki enemmän. Pyhäjoelta kiidettiin hakemaan Jouni töistä jonottaen taas kolaripaikan tuntumassa tovi. Viideksi ei sitten enään ehditty Papun tokotreeneihin. Mutta hyödynsin illan näyttelytreenejä treenaamalla silloin.

Helkan allergiatesti tehtiin lapputestinä iholle. 12 ainetta oli testissä. Koiraan, kissaan, koivuun, timoteihin, huonepölyyn ja banaaniin ei ainakaan reagoinut, mutta kalaan reagoi ja jonkin verran maitoon muita en muista. Lisäksi reagoi negatiiviseen testipisteeseen johon ei ois pitäny reagoida, niinpä testin tulos ei ole luotettava. Ainoa testi on verikoe joka Helkulle on jo tehty ja siinähän on todettu ettei ole allerginen millekään, ainoastaan atooppinen. Että yhtä tyhjän kans.