Tornion näyttelyyn lähdettiin hyvissä ajoin kun vuosi sitten meni matka-aikataulu hieman tiukille. Nyt ei mennyt, oltiin perillä hyvissä ajoin joka toisaalta oli hyvä niin Poppis sai vähän treenata ennen virallista ensi esiintymistä. Hiukan aiheutti jännitystä kun kehään oli ilmoitettu kolme koiraa ja  Tiinan kans oltiin kahdestaan liikkeellä, että mitä jos kaikki saavat SA:n?

Tuomarina oli Jari Fors ja junnu nartuissa kolme koiraa. Yleisölle kertoessaan esitettävän koiran hyviä puolia ei Poppiksen kohdalla kehuja säästelty. Sitä kehuttiin oikeasta päästä, upeista liikkeistä ja kauniista kokonaisuudestaan. Luokkavoitto irtosi niillä ylistyssanoilla.

Seuraavaksi vuoroon Plättä. Avoimessa luokassa oli 6 narttua ja Plättää kehuttiin myös luokkavoiton verrran. Viimeisenä vuorossa oli Ruska joka suorastaan lensi ja riekkui kuin huonosti käyttäytyvä pikku pentu. Ihan kuin tuomari ois lukenut ajatukset ja antoi Ruskalle vain ERIn ilman SA:ta eli luokkavoitto ja ROP-vet (Rotunsa paras veteraani) mutta ei päässyt kilpailemaan paras narttu-luokkaan. Hyvä niin sillä nyt meillä riitti Tiinan kans kädet. Minä Poppiksen kans keulilla ja Tiina jonossa kolmantena Plätän kans kunnes tuomari vaihtoi toisen junnunartun ja Plätän paikkaa. Niinpä sitte Poppanen otti ja voitti äitinsä, Plätän ollessa toinen! Vielä ROP-kehä (rotunsa parhaan valinta) jossa Poppanen voitti kohtuu hyvännäköisen uroksen. Uskomaton temppu pikku Poppanen von Soppaselta! Tuomari tosin harmitteli että näyttelyn järjestäjät olivat laittaneet ajavien ryhmäkisan toiselle tuomarille joka ei arvostellut näyttelyssä yhtään ajokoirarotua.

Koska loppukilpailuihin oli aikaa neljä tuntia, me kerättiin kimpsut ja kampsut autoon ja suunnattiin Haaparantaan. Ensin Icasta haettiin nypånsåppaa, sitten eläinkaupasta Poppikselle ihana pörpötinrusakko. Karkkikaupasta ja Ikeastakaan ei tyhjin käsin tarvinnu lähtä. Tänä vuonna tosin meni ikeassa kauemmin ku viime vuonna (12min) mutta syytetään siitä huonoja kassajonovalintoja.

Shoppailun jälkeen takas näyttelypaikalle. Odotellessamme nautittiin Tiinan äidiltä saamat SA:n väriset herkkuleivokset. Liekö niissä ollut se menestyksen salaisuus? Rupsu pääsi vuoroon ekaksi. ROP-veteraaneja oli kisaamassa 7 tai kahdeksan. Ruska sijoittui upeasti neljänneksi tässä sakissa! Mahtavaa! Ajavien ryhmäkisassa tuntuu olevan tapana laittaa AINA ajokoira ykköseksi oli se sitten minkä näkönen hyvänsä. Ja juuri sen näkönen se voitti tänäänki. Ensi esiintymistä näyttelykehässä tehnyt Poppanen oli toinen! Fors oli hehkuttanut muille tuomareille Poppasta, koiraa joka liikkuukin kuin enkeli! Huippu reissu kerta kaikkiaan. Kehän jälkeen mietittiin että pitäisikö Poppiksen myynti-ilmoitukseen hinnan kohdalle laittaa ykkönen eteen vai nolla perään

Kiitokset taas matkaseurasta Tiinalle joka on täysoppinut kenneltyttö ja handleri, eikös me taas ens vuonna?

Poppasen arvostelu: Mittasuhteiltaan erinomainen, kaunispäinen narttu. Kauttaaltaan erinomainen runko- ja raajarakenne. Hieman kaareva häntä. Liikkuu tehokkaasti. Luonne oikea. 38cm. JUN ERI1 SA PN1 serti ROP RYP2 tuom. Jari Fors (RYP-kisa Hannu Talvi)

Plätän arvostelu: Mittasuhteiltaan oikea kaunispäinen narttu. Kauttaaltaan hyvä runko- ja raajarakenne. Erinomainen häntä. Hyvä karva ja väritys. Liikkuu tehokkaasti. Luonne oikea. 36cm. AVO ERI1 SA PN2 tuom. Jari Fors

Ruskan arvostelu: 10 vuotias, erittäin hyvin kuntonsa ja ryhtinsä säilytänyt veteraani. Hyvä pää ja korvat. Oikeat mittasuhteet. Tiivis runko. Hyvät raajat. Hyvä häntä, karva ja väri. Ikäisekseen hyvät liikkeet. luonne oikea. 35 cm. VET ERI1 ROPvet BISvet4 tuom. Jari Fors (BISvet Raine Santamäki)

Roppipoppis palkintojen ja pörpötinpupun kera