Plättä kuvitteli kesän koittaneen talven keskelle kun menimme kisamaan Kemin jumkohallin tekonurmelle. Se oli villi! Plättä juoksi, hyppi, keppuroi, piehtaroi, haastoi Vegan leikkiin ja yritti jopa tarttua minua kädestä. Suorastaan pelottavaa tuommoinen käytös. Tuskin tarttee kertoa että nosti jännityksen kattoon kun ajattelin että raketin kans piti mennä radalle.

Heti A-radalla Plättä karkasi lähdöstä ohi ekan esteen, hyvä että ehdin pannan irrottaa. Vauhtia oli siis alusta asti ja renkaalla olin sen verran myöhässä että Plättä hyppäsi kehikosta. Uudellen yrityksessä näin korvien asennosta että koiralla oli hauskaa. Rengas suoritettiin sitten oikea oppisesti ja hypyltä pujotteluun en uskaltanut koirasta silmiäni irrottaa. Niinpä peruutin päin pujottelua josta kolmas kielto. Loppurata mentiin eikä meinattu, pituudella juoksi tosin palikoita pitkin. Tämmöstäkö se on ohjata formulaa?

B-radan alku toisti aiempaa. Paikoillaan ei pysytty joten yhteislähtö tuli taas ja mun ratasuunnitelma valui kuin vesi sormien välistä. Puomin jälkeen istui ratahenkilö reunalla jota piti vähän ihmetellä. Renkaaseen osuttiin ekalla yrittämisellä kun sain sopivan etumatkan Plätän mentyä nurin putkessa. Kemissä oli vissiin upouudet putken kun ne oli niin liukkaat että moni koira meni siellä nurin tai vietti muuten aikaa. Keinulla hiukan hidasteltiin ja keikautettiin varovasti. Muurilla tuli sitten ongelmia. Toisella ohjausyrityksellä Plättä katto mua jo sen näkösenä että hyppää kuule ite, joten päätin jatkaa radan loppuun fiilistely mielessä. Hylkyhän se sieltä taas ja vähän kummastelin kun kuulutettiin meidän olevan toisena? Lopullisissa tuloksissa me kuitenki oltiin viidentenä eli viimeiset tuloksen tehneet, ratavirheitä 10 ja aikaakin oli palanut +13.15sek ylimäärästä! Plättä on siis tehny ekan tuloksensa vaikkei sitä oo tehny.

Viimeiselle radalle oli parin tunnin odotus. Plättä oli boxissa umpiunessa kun otin sen verryttelyä varten. Eikä virtaa enään hyppyradalle ollut. Enempi ohitteli esteitä kuin suoritti niitä. Ei riitä Plätän henkinen kisapuoli vielä kolmea starttia. Ja kylläpä omissa jaloissakin tunsi että oli agilitypäivä. Seuraavat kisat taidetaan kirmailla vasta tammikuussa tuolla samaisessa paikassa Pakkasrallin merkeissä. Siihen asti treenataan.