Varsin tautista porukkaa ollut meillä. Pari viikkoa meni lasten sairastellessa vuorotellen. Tätä nuhakuumetta molemmilla. Välillä kerkesivät olla päivän hoidossakin niin Kalle sairastu uudestaan. Sitten oli Jounin vuoro ja oli siinä siinä että pääsimme lähtemään Nightwhisn keikalle Vuokattiin. Siellä reissulla kun oltiin kotivahti ilmoitti että Poppanen yskii ja yökkii. No jepulis jee, Tornion näyttelyn tuliaiset oli siis meillä.

Tuolta näyttelystä sai tartunnan lähes joka viiden koira. Siis varsinainen epidemia. Koira jonka kuulin sairastuneen ensiksi oli ihan toista rotua kuin beagle. Tuon koiran näin vain kun istuin kehänlaidalla, en ees silitellyt. Poppanen oli koko näyttelyn ajan boxissa ja ainoa koirakontaktit se otti beaglejen kehän laidalla Lyytiin ja Tellervoon. Ilmoitinkin Sannalle heti näyttelyn jälkeen taudista. Meni siis viikko kun Poppis alkoi köhimään. Sen tauti meni suht äkkiä ohi mutta sitten aloitti Papu. Papun yskä kuulostaa huomattavasti pahemmalta, silti sen yleiskunto on muutoin hyvä. Joten täytyy toivoa ettei tauti mene pahemmaksi.

Meillä jää nyt tuon taudin takia Kajaanin päänäyttely väliin. Koiran kun pitää olla 2 viikkoa oireeton että tauti ei tartu. Tämä olisi muidenkin sairastuneiden huomioida. Pattiin ottaa myös se että kennelliiton säännön mukaan sairastuneen koiran ilmottautumismaksuja ei palauteta edes eläinlääkärin todistuksella. Tämä ei ainakaan edesauta sitä että nämä taudit ei leviäis. Meilläkin meni siis satanen ihan hyväntekeväisyyteen. Toki säästöä tulee että säästämme matkakuluissa kun tuonne ei tarvitse ajaa. 

Nyt sitten ollaan sormet ja varpaat ristissä ettei loput koirat sairastu eikä kukaan aloita juoksuja. Se nimittäin romuttaa myös pentusuunnitelmat. Toki tässä on vielä pari juttua jotka voivat  muuttaa suunnitelmat ihan uusiksi....

Koirat aloittivat kesäloman eli siirtyvät kesälajeihin kunhan lumet sulaa ja sairastelut loppuu. Karkauspäivänä tehtiin kauden viimenen irrottelulenkki umpihangessa koko koirajengin kanssa.