Kauan kauan sitten varattiin jo mukaanpääsy, sitten elettiin jännityksen aikoja kun Plätän juoksu piti olla jo ohi. Se ei kuitenkaan ole alkanut, eikä alkanut vielä tänä aamunakaan, eikä perillä Maaningallakaan. Opintomatkan pääteema oli Plätän luonnetesti mutta tulipa opittua autoista, liikenteestä ja poliiseistakin. Mä oon kade kun mun auton pyyhkimet ei pysähdy risteyksessäHuuto.

Säätiedotus oli luvannut vesisadetta, mutta ulkolämpötila vain nousi mitä lähemmäs Maaninkaa päästiin. Perillä oli +17 ja koivut hiirenkorvilla. Vuoroa odotellessa lenkki ja kameroiden virittelyä asemiin. Just ennen Erikan Sini-kultsun vuoroa alkoi taivaalta ripistellä vettä ja sitähän riitti maahan asti.

Plättä oli vuorossa viimeisenä. Alkuhaastattelussa tämä Ketunperän kuningatar haisteli maata ja kun tuomari yritti jututtaa, kävi Plättä vain pikaseen haistelemassa sen kummemmin kiinnostumatta tuomarista. Tuomari yritti leikittää mutta Tättä katseli vain että onpas köyhät lelut joten ihan ite voit niillä leikkiä. Kanin nahkan perässä sentään muka vähän kirmas mieliksi.

Kelkalla alkoi haukkumaan suht alkuvaiheessa, mutta rohkeesti pysytteli edessä ja vasta ihan loppu metreillä siirtyi taakseni josta kaarsi kelkan takaa toiselle puolen. Hyökkäys tilanteessa sama toistui ja loppu haukut hyökittiin jalkojeni välistä. Ja tietysti tuomarin mukaankin lähdettiin.

Haalari ja tynnyriosiossa haalareita käytiin paluumatkalla ihmettelemässä ja tynnyrinkin luo tuli kun istuin siinä päällä. Tosin eka tuloyrityksellä tönäsi sen verran että kolisi lisää. Pimeässä huoneessa oli tullut suoraan mun jälkiä pitkin. Koira tulikin luokseni niin äkkiä etten ehtinyt sitä edes kiinni ottaa ja niinpä se yritti takanani olleesta ovesta ulos.

Uhkaustilanne jossa koira oli yksin seinään kiinnitetty, Plättä oli vain istunut. Silmäkään ei ollut räpsähtänyt kun tuomari oli huitassu koiran yläpuolella risulla. Ilme oli vain kertonut että "et kuitenkaan oikeesti lyö". Laukauksissa nuuhkutti vain ilmaa siihen malliin että osuiko mihinkään.

Pisteet:

  • Toimintakyky +1 kohtuullinen
  • Terävyys: +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
  • Puolustushalu: +1 pieni
  • Taisteluhalu: -1 pieni
  • Hermorakenne: +2 tasapainoinen
  • Tempperamentti: +2 kohtuullisen vilkas
  • Kovuus: +1 hieman pehmeä
  • Luoksepäästävyys: +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
  • laukausvarma +++

Yhteensä pisteitä 145

Testitulos on hyvin tyypillistä Plättää, se on hyvin itsevarma koira ja tekee just niinkuin itse haluaa. Tulosten kuulemisen ajan kuningatar sitten istui tuomarin kengän päällä, kukapa sitä märällä maalla kun valtaistuinkin oli tarjolla. Mietiskelin vaikuttiko tuleva juoksu ja vesisade testisuoritukseen mitenkään? Videokuvaakin testistä on, lisään sen (jos osaan). Erikan luonnetestissä toimintakyky todettiin rajalliseksi, nimittäin keskittyi  elokuvan tekoon niin että unohti ottaa tavallisia kuvia Nauru.