Eilen käytiin Oulussa shoppailemassa koko perheen voimin. Neiti Justiinakin osasi käyttäytyä lähestulkoon hyvin. Prismassa Kalle pääsi ensimmäisen kerran autokärryihin ja sen verran jännittävää oli että rattia puristettiin rystyset valkeina. Luulostani huolimatta, autosta noustiin kiltisti pois, mutta suuntana olikin kolikoilla toimiva helikopteri, jossa Kalle istui (tosin kolikoita ei laitettu) siskonsa ruokailun ajan. Kaikki mitä lähdettiin hakemaan, saatiin. Kalle sai paitoja lisää. Henkkamaukalla oli jo paljon kesävaatteita esillä (juuh ja mittari näytti tänä aamunakin -20). Toinen ostos oli lastenturvaportti tai meidän tapauksessa koirien turvaportti. Kallella kun välillä meinaa kaasu hirttää koirien kanssa juoksemisessa ja kiusaamisessa, niin on hyvä saada koiraparat turvaan ja omaan rauhaan. Työhuoneen ovessa on portti, mutta sen taakse en halua koko jengiä ettei tila siellä käy ahtaaksi.

Meillä koirilla on oikeus kaikkiin muihin huoneisiin paitsi niihin kamareihin joissa nukumme. Välillä olisi tarve saada koirat jollekkin pienemmälle alueelle, mietittiin porttia takkahuoneen kulkuväliin. Ongelmana oli vain leivinuunin kylki johon ei haluttu tehdä reikiä. Käytiin sitten katsastamassa musti&mirrin oviporttimalli. Tässä mallissa oli aika pienen näköinen kulkuväli, ja meillä kun portista on päivän mittaan kulkua paljon. Baby Stylessa oli lähes vastaava malli, mutta siinä lisänä oli että portti sulkeutuu itsekseen, eli ei hyvä meidän käyttöön kun tarkoitus ei ole kokonaan estää pääsyä. Hieman liikkeen myyjä ihmetteli kun moitimme tuota ominaisuutta. Lopulta Lastentarvikkeesta löytyi portti joka pysyy auki (naru seinään varmistaa tämän ominaisuuden pieniltä sormilta), avautuu molempiin suuntiin, isolla kulkuvälillä ja kiinnitetään oviaukkoon ilman ruuveja.

1355478.jpg

Kalle sai mummulta rattikelkan, jota sitten Jounin kanssa testasi tuossa pienessä mäen nyppylässä. Kummankohan mielestä oli hauskempaa? Jouni ainakin väsyi ennemmin... mäen päälle kiskomiseen.

1355476.jpg

Lopuksi vielä kuva miten meillä valmistaudutaan näyttelyyn. Verhoissa on kielletty Kallea leikkimästä, mutta mitä tehdä kun tuleva kuningatar haluaa nukkua verhosängyssä? Annetaan tietysti nukkua ettei ego saa kolhuja.

1355481.jpg