Tänään taas tokokurssin päätteeksi treenasin Papua. Makupalat jäi tietenkin kotiin eikä tokolaatikossakaan enään jostain syystä ollut kuivamuonan näyttepussia hätävarana. Onneksi tokohiiri oli laatikossa mutta sekin oli muutaman palkkauskerran jälkeen niin märkä ettei taskuun voinut laittaa.

Jo kurssilaisten koirista näki että maahanmeno sadekelillä ei ole kivaa. Ei se ollut Papustakaan joten mitäpä sitä jauhamaan ja tunnelmaa pilaamaan. Liikkeestä seisominen meni hyvin. Luoksetulo pysäytyksellä tuli vähän lönkyttäen ja hitaasti siitäkin vauhdista pysähtyen, joten otin läpijuoksuja muutaman. Kauko-ohjauksia tehtiin vain istu-seiso -liikkeillä, mitkä meni hyvin. Seuraaminen taas väljää, jopa enemmän kuin ennen :o/ Mitä hittoa siihen keksis lääkkeeksi? Jätättäminen on saatu tsemppiseuraamisella pois, joten uusi ongelma on tullut mukaan kuvioihin.

Lopuksi vielä ruutuun meno. Ruudun Papu hahmottaa jo kaukaakin, samoin vaikka ruutu olisi kulmittain lähetyspaikkaan. Ruutua en ole sen kummemin ottanut, eli riittää että menee merkkien keskelle. Kotona on tehty ruudun loppuosaa eli olen vienyt koiran ruudun keskelle maahan ja poispäin kävellessä käskenyt sivulle.

Tokokokeita on nyt katottu sillä silmällä että jos mukaan mahtuu niin ilmopaperit lähtee. Edelliset tokotreenit on jäänyt näemmä kirjoittamatta, enpä sitten muuta niistä muista kuin Papu kävi niin kierroksilla että kaikki liikkeet meni hösläämiseksi. Mutta iloista se tekeminen oli :)

Plättä treenaa näyttelyhommia jos vähitellen opittas käyttäytyy. Tänään kävi taas metällä, tuloksena ei hakua kummempaa. Alueella ainakin papanoista päätellen oli ollut jäniksiä. Sisätokoa voisi taas ottaa, jos vaikka mieliin palauttaisi merkille meno-liikkeen. Tätä kun on joskus aiemmin jo opeteltu. Eihän se tosin tule vasta kuin erikoisvoittaja-luokassa...