Sunnuntaina oli illan pelastava maneesivuoro. Alkuperäinen suunnitelma oli ottaa Plättäkin mukaan mutta koska se kävi aamulla metällä, pääsi mukaan vain Repekka. Kolmen viikon tauko takana ja Jossu oli järkänny kunnon treenin, ihan kirjaimellisesti. Rata oli mukailtu Seinäjoen kisasta ja siinä sai juosta sekä koira että ohjaaja, ja kun pohja on hiekkaa ja jalassa ei juoksuun (mutta hiekkaan) soveltuvat kengät niin kunto nousee, jalka ei niinkään. Eka kierros otettiin kisamaisesti. Reiska selvis yhdellä virheellä ja sekin tuli kun pöljä koira putken sijasta tukkeentu putken painona olleen hiekkasäkin ja putken välistä. Joo, sehän on leikattu uros kuten Jossu toteshappy0009.gif

Ite söhelsin sitte tyhmemmästi kuin suunnittelin yhden kohdan, mutta onneksi koira suoritti oikein. Paikkauskierroksella otettiin Reiskalle putkelle menoa nollakulmasta (tukittiin hiekkasäkki putkeen kiinni) ja kyllä se vielä kerran kokeili tehdä homman vaikeemmin ennen ku tajus mennä putkeen sisään 10cm kauempaa. Omasählätisählä otettiin versiolla see. Versio aa oli alkuperänen suunitelmani ja koiran kans sähelsin been. Parhaiten toimi tuo Jossun neuvoma see, vaikka oma menosuunta meinaski olla hukassa.

Maneesin toisessa päässä oli omatoimitreeninä puomin kontakteja eri kulmista. Reiskaa juoksutin harjoituksessa aluksi "kahdeksikkona" eli puomi mentiin aina hyppyjen välissä. Reiska tuli yhden kerran renkaalle sen verran kovalla vauhdilla ettei saanut kaarrosta osumaan keskelle ja hyppäs siksi kehikosta ja senkin melkein rengasta päin. Kumma koira kun se oikeesti yrittää viimeiseen asti suoriutua kuten on käsketty. Lopuksi vielä laitoin broikkupullat puomin alastulolle ja kun lopulta sain Reiskan lähtemään pois päin niin loppu mentiinkin vauhdilla.

Reiskalla oli ekaa kertaa treenikäytössä uusi BOT-loimi. Se on oikeesti muodoltaan parempi kuin hurtta-loimi. Hurttaloimi kun hankaa antennihännän tyveä nin että koiraa kutittaa jatkuvasti, tuossa on hännälle oma reikä joka ei ainakaan näyttäny haittaavan Reiskaa. Ulkonäöllisesti mulla tuli mieleen ravihevonen jolla on hupullinen loimi. Ens viikolla onkin vuorossa Käpiksen kunkku-kisa jossa meillä on puolustettavana viime vuoden medien kunkku-titteli.