Plätän kanssa suunnattiin Lahteen ilotalolomalle. Laskelmien mukaan siellä oli tarkoitus viettää vain viikonloppu ja viimeistään maanatai aamuna kotiinpäin jotta ehditään loppu hiihtolomaksi Ylläkselle. No aina ei mene kuin Strömsöö- ohjelmassa. Perillä meitä odotti Katja ja Tinttu-mopsi. Plättä katsoi Tinttua sen näköisenä että: " Ei juma, etkai se sä vaan ole se mun treffiseura!?" Tumpin kanssa treffit sujui hyvin mutta sitten Tumppi päätti ettei halua vielä niin nuorena sitoutua vakavasti. Niinpä torstai-iltana treffattiin Ruotsista vierailulla ollut Peter ja ilotaloviikko sai päätöksensä.

Peter ja Plättä

Ylläksen loma jäi tällä kertaa väliin ja varsinkin Kalle oli asiasta hyvinkin pettynyt ja maanantaina oli itku tullut kun poronsarvimökin sijasta olikin hoitoon pitänyt mennä. Lahdessa tuli kierreltyä kauppoja ja kirppiksiä. Kotiintuomisena oli lapsille vaatteita, mm Helkalle kevättakki kun meidän kaupoissa neitin kokoisille on tarjolla vain haalareita. Pelakuun pistokkaat kasvaa nyt ikkunalla, mutta esikot ei näytä jostain kumman syystä niin hyvältä kuin Katjalla.

Käytiin me katsomassa Plätän sukulaisiakin kasvattikodissa. Viikko oli kuitenkin kuten loma yleensä, meni nopsaan eikä kaikkialle keretty. Katjalle iso kiitos majapaikasta, ainakin reissun aikana tuli lisättyä elinvuosia hurjasti. Nyt toivotaan että Plätän plussapallot on mahassa toukokuuhun asti.

Hertta, Plätän siskopuoli

Ilotalon emäntä, Tinttu

Kuningattarelle ei kelvannut yösijaksi vain yksi patja.