Tai ei niitä tarvi pidellä, pitelevät ihan itekseenki. Torstain Tupoksen treenitki peruttiin kylmyyden takia. Lähdin sitten näyttään koirille kaupungin valoja kun täällä maalla lenkkeillessä harvoin tulee vastaan yhtä autoa enempää. Tiina lähti omien otusten kans kaveriksi. Reiska ja Plättä sekä ohijuossut (juoksu ohi) Papu pääsi mulle hinausavuksi. Kuningatarmummo ja prinsessa jäivät tyytyväisenä lämmittelemään leivinuunin viereen. Beaglet sai takit niskaan ja Papullekin on nyt Vega-aussin entinen kolttu. Ei kyennyt Papuska puskassa käymään takki päällä. Pitäs useammin käydä ihmisten ilmoilla lenkillä kun koirien piti haukkua pyöriä ja vastaantulevia koiria.

Helkalle piti tilata aika korvakontrolliin kun joulukuussa oli se korvatulehdus. Terveyskeskukseen soittaessani sain kuulla että seuraavat vapaat ajat on 2-3kk päässä! Ois vissii tarvetta niille valelääkäreille enemmältikin että ei tarttis noin kauaa jonottaa. Varatiii sitte yksityiselle aika jonne sai seuraavalle päivälle. Tosin kymmenen minuutin tsekkauksesta sai pulittaa melkein meikäläisen päiväpalkan. Voitte sitte arvailla oliko kallis reissu vai oonko mä hyvä tuloinen. Niin ja niissä korvissahan ei sitte ollu mitään kummasteltavaa.

Muutenkin Helkan iho on ollut parempi, mitä nyt pakkasista johtuen kuiva. Viikolla haettiinkin lähitilalta aitoa maitoa Helkalle. Melkein mukillisen joi ennen kuin halusi eri mukin eli jotain muuta juomaa. Jos tämä maitokokeilu onnistuu niin siirrymme täysin lähimaitoon. Tykkään muutenkin tuosta osto suoraan tilalta-hommasta kun maitoa ei ole silloin kuljeteltu eikä käsitelty ja tuottaja saisi maksun kokonaisuudessa. Muutenkin kannatan lähiruokaa, vielä kun saisi kananmunatkin jostain muualta kuin kaupasta. Vai pitäskö laittaa omia kotkottimia? Lampaanlihaakin voisi kokeilla...

Ipanoiden vaatekaappeja olen perkannut kun helmikuulle varasin kirpputoripaikan. Helkahan pitää Kallelta jääneet vaatteet kun Kallella vähempi on sellaisia täysin poikamaisia vaatteita. Tykkään että lasten vaatteet on värikkäitä, niitä vain on vaikeampi löytää. Pojille on paljon tummaa tai sitten niissä on kaikenmaailman hämähäkkimiehet sun muut örkkimörkkikuvat. Tytöille värivalikoima on selkeästi laajempi vaikkakin vaaleanpunaista on paljon. Tyttöjen vaatteissa on sitten taas prinsessaa ja röyhelöä. Miksei vaatteista voi tehdä neutraaleja kuvien suhteen, väriltään iloisia? Lapasia kutoessa tein molemmille vaalean vihreät johon Kalle sanoi että ei halua niitä vaan haluaa punaiset. Kyllä ne meidänki lapset vielä sen mustan ja prinsessa vaatekauden elää, siihen asti mä saan valita vaatteet koska Mä oon äiti ;) Jos aikaa ois niin tekisin ite, kuten näissä blogeissa: Ruttunuttu ja orppis.