Syksyn tullen alkaa työväenopistossa ja muissa koulukunnissa uusia kursseja. Meidän sakin ei niihin tarvi ilmottautua sillä harrastuksia keksitään ihan omasta edestä. Viimeisimmät uudet harrastukset löytyy Helkalta ja Ruskalta.

Ruska, tuo meidän energiansäästäjä, joka ei viitsi vaivautua mihinkään ylimääräisiin, on aloittanut flyballin pelaamisen. Virallisten laitteiden puuttuessa ja ilmojen kylmetessä tuota jaloa lajia voipi pelailla sisätilassa, nimittäin pesuhuoneessa. Peli sujuu näin: mennään vaipparoskiksen luo, painetaan aukaisupoljinta tai vaihtoehtoisesti tungetaan kuono vain kannen väliin jolloin kansi aukeaa, napataan vaippa ja syödään sisältö. Lisätreeninä voi tarvittaessa toistaa tämän. Eihän se meistä kauheen kivaa ole edes ajatuksena, mutta on siinä hyviäkin puolia. Nimittäin roskapussin koko pienenee kun roskikseen voi viedä vain muovikuoret ja koira saa mahan täytettä (toivottavasti edes maistuu miellyttävältä). Ja torttujen siivoaminen on kevyttä kun ne valkoiset ryynimakkarat ei paina juuri mitään...

Helka on sitten puolestaan opetellut taikomaan. Hatun sijasta käytössä on vessanpönttö. Nykäisy vaan ja tavara katoaa pöntöstä. Tiedossa on että ainakin joku (vielä ei ole löytynyt mikä puuttuu) muovijuttu on taiottu pois. Ja Jouni yllätti pikku taikurin eräs ilta kun vessasta kuului kummastelun ääniä. Taikasanat ei tepsinytkään vaan valokuva kellui useasta nykäisystä huolimatta vedessä. Onkohan taloutemme musta aukko nyt löytynyt?