Tornioon lähtö oli siinä ja siinä lähdenkö. Ensin vaihtui tuomari kun norjalaisesta Mona K. Selbach vaihtui Romanialaiseen Roberto Schilliin. Oon aina hiukan epäluuloinen näihin ulkomaan ihmeisiin kun yhden kerran juoksin Papun kanssa sellaisen kehässä joka jakoi kaikille ERIn ja oli kuitenkin kiinnostunut enempi napurikehän koirista. Päätin että rahojani en moiseen enään tuhlaa. Näyttelypäivälle oli lisäksi luvattu oikein mahti vesisadetta. Jos lapset olisi pitänyt ottaa mukaan niin kotiin ois jääty ja otettu rahat pois, mutta päätin silti lähteä Poppasen ja Ruskan kanssa. Matkalla vielä Oulun kohdalla paistoi aurinko mutta sen jälkeen meni pilveen ja mitä lähemmäs Torniota tulin sitä enempi satoi.

Beagleurosten aikana satoi mutta ennen narttujen vuoroa sade loppui. Silti kaikki mitä mukanani oli, oli kastunu ja jos ei ollu märkää niin ainakin kostea. Poppis oli junnuluokan ykkönen SA:n kera. Ruska oli taas luokkansa ainut, sai ERIn muttei SA:ta ollen kuitenki ROP-veteraani. Ennen PN-luokkaa nähtiin oikea dog(shit)show. Uroksissa EVA:n saanut koira karkasi valjaistaan ja juoksi ympäri kehää ihmisten yrittäessä ottaa kiinni. Lopulta koira väänsi kirjaimellisesti haisevan vastalauseen beaglekehään jatkaen sitten rallia naapurikehään. Poppanen sijoittui narttujen toiseksi saaden varasertin. Märästä olotilasta johtuen en viipynyt näyttelypaikalla yhtään pitempään vaan suuntasin apsille vaatteiden vaihtoon ja kahville.

Kotimatkalla vesisade yltyi ja yltyi. Yritin soittaa kotiin mutta ukkonen oli ilmesesti rikkonut jotain sillä minä kuulin puhelimestani mutta luurin toisessa päässä ei kuultu minua. Tupoksen kohdalla ukkosmyrsky tuli sitten vastaan ja vettä tuli niin paljon että hiivin viittäkymppiä mootoritiellä apsille taukoa pitämään. Ei siis mikään huippureissu mut onpa taas yks tilastomerkintä.

Poppasen arvostelu: Correct head. Well set ears. Good topline. Chest still not enought deep. Correct legs. Well set tail. Ground-covering movement. JUN ERI1 SA PN2 varaserti Tuom: Roberto Schill, Romania.

Ruskan arvostelu: Well balanced. Correct head. Good topline. Enough deep chest. Correct legs. Free movement. VET ERI1 ROP-veteraani. Tuom: Roberto Schill, Romania.