Pitkään odotettu messarin reissu on nyt takana. Vaikka kultaa ja kunniaa ei tullutkaan oli sitäkin mukavampi nähdä kaikki ne tutut pitkästä aikaa. Kyllä tän reissun voimalla jaksaa taas, vaikka rankkaa olikin.

Perjantai iltana Marika poimi mut Plätän kans kyytiin. Oulaisissa sitten linja-autoon. Marikan kans saatiin käyttöön takapenkki josta edelliset penkkiparit oli pois häkkien takia. Alkumatka meni rupatellessa ennen kuin uni voitti. Mäntsälässä sitten aamupalaa itelle ja koirien ulkoilutusta ennen loppumatkaa. Messarin pihassa oltiin hyvissä ajoin ja jouduttiin odottelemaan sisälle pääsyä. Meillä oli tarkoitus lähteä paikalta ennemmin hotellille joten roudasimme kaikki tavarat mukaan narikkaan. Onneksi saatiin kantoapua. Aamupäivä meni shoppailessa ennen malien arvostelua. Ninja päätti sitten että kun pitkästä aikaa mukaan mummokoira pääsee, ollaan sitte koko rahan edestä. Nallukka teki itestään roppiveteraanin ja niinpä jouduttiin (saatiin) jäämään isoihin kehiin asti. Linja-autolla sitten hotellille Katajanokalle.

Sen verran väsymystä tuntu että lenkille piti lähteä heti eikä hetken päästä jos mielii sen toteutuvan. Niinpä vaan vaatteiden vaihto ja menoksi. Alkuun suunnattiin pressan linnan ohi espan puiston laitamille. Sen jälkeen juostiin tuomiokirkon portaat ylös alas ja sittenpä maamerkit katos. Nähtiin suomen pankki, säätytalo, kasvitieteellinen puutarha ainakin ja linnanmäkikään ei enää kaukana ollu. Lopulta muutaman suunnan arpomisen jälkeen kysyttiin taksilta neuvoja takasin päin. Lenkistä tuli kunnon lenkki. Uspenskin katedraalia ei lähdetty enään lähemmin kattomaan vaikka se lopulta löydettiinkin. Nyt on Helsinki sitten nähty ja koettu. Takasin hotellille päästyä kävästiin alhaalla vain iltapalalla ja suihkun jälkeen peiton alle. Käytin vielä Plätän ja Puti-poron pikaulkoilussa ennen lopullista simahtamista. Unta ei tarvinnu odotella, ja aamulla oli edelleen väsyny vaikka ei edes kylkeä ollu tullu käännettyä yön aikana.

Sunnuntaina oli koirista vuorossa Puti ja Plättä. Kumpikin näytti että olisi ollut edukseen paremminkin lauantaina ja sunnuntai on lepopäivä. EH:ta kummempaa ei herunu tältä reissulta. Skilos mas poppoo nautti kehän odottelusta pikkujouluantimista hyvässä seurassa. Kehä oli myöhässä ja heti kunnolla, mutta onneksi juttua riitti eikä kukaan ehtiny tylsistyä, paitsi ehkä koirat. Plättä päätti pöydällä seistessä että kiitti ja riitti eikä lattialla olostakaan meinannu mitään tulla kun jokainen mikroskooppisen pieni murunenkin piti poimia parempiin suihin. Koita siinä sitte saada koira edukseen.

Kotimatkalle lähdettiin vasta näyttelyn kauneimman valinnan jälkeen, odotteluaika käytettiin tehokkaasti ilmaisnäytteiden keräämiseen sekä huipputarjouksiin sortuen. Kotimatkalla oli tavaraa taatusti tuplasti menomatkaan verrattuna. Meille kulkeutu beagle tuuliviiri, iso kevythäkki, Reiska sai oman rekkarikansion sekä Plättä ja Reiska yhteisen back on track-loimen. Kallelle piti hankkia isompi traktoripaita ja beaglen näköinen koira oli tarkoitettu Helkulle, mutta Kalle sen omi itelleen. Eikä tietystikään voinu vastustaa kun kennelliitolla oli myynnissä FIN JVA-ruusuke, pitihän Ullapullan saada semmonen. Kotisänkyyn pääsin kelloradion näyttäessä 04.15. Ei ihme että maanatai meni vähän siinä sivussa. Mutta tän reissun voimalla jaksaa taas tovin arjesta.

Plätän arvostelu:  Sopivan kokoinen hieman pitkänomainen narttu. Voimakas otsapenger. Hyvä selkä. Hieman pitkä lanneosa. Hyvät takaraajat. Liikkuu hyvin. AVO EH-, tuomarina Jukka Kuusisto.

Jos Miikalla on kuvia tästä vain takaraajat omaavasta koirasta niin otan mieluusti niitä vastaan:)