Tiina sai päivitettyä blogiinsa treenit joten mullakin muisti palailee treenitunnelmiin. Niinpä kirjoitusta hieman korjailtu...

Tällä kertaa mulla sattui ihan oikea koira mukaan, eli Plättä oli normi iloinen ittensä. Vauhtiakin löytyi ja tulin siihen tulokseen että Plättis ymmärtää mitä tarkoittaa loppusuoran palkka. Nimittäin siihen suuntaan sitä vauhtia aina löytyikin.

Alkuun otettiin ihan etenemistä suoralla, tarkoituksena että koira oppisi etenemään itsenäisesti suorilla. Me ei vielä ihan sillä tasolla olla kuin muut, mutta onpahan jotain saavutettavaa kun pyritään samaan kuin muut treeniryhmäläiset. Pitemmällä pätkällä aloitettiin puomi-Uputki-aita-pussi ja edessä oleva aita takaa kiertäen ja halun mukaan pujotteluun. Minnan piti toimia hoviväkenä pussilla jotta Kuningatar sinne sujahti, loppujen lopuksi se sujahti sinne niin nopsaan etten mä mä ehtiny  alta pois pussin edestä joten takaakierto vähän tökki. Koska vauhtia oli, otettiin pujottelukin mikä suijui oikein mallikkaasti (mut vain sen ainoan kerran tuona iltana).

Seuraavassa harkassa aloitus putkelta (Plätällä hiukan hitaasti), mutta sitten saatiin moottoriin tehoja kun mentiin puomi-aita ja suorassa linjassa rengas-aita-aita ja takaaleikkauksena seuraavalle aidalle-putki-muuri pakkovalssilla- putki ja loppusuorana aita-aita-rengas. No mulla tuotti vaikeuksia tehdä takaaleikaus, se ei onnistunut sitten  millään vaan aina yritin kiilata koiran. Tiinan tarkat silmät oli huomannu että ennen takaaleikkausta otan kumarrun Plättää kohti joka ottaa sen painostuksena. Lisäksi sain sapiskaa etten oman virheen takia palkkaa koiraa heti. Joo sori Plättä, yritän muistaa tän. Puomin alastulo kontaktit tullaan laukalla, mut pitkä laukka-askel saattaa kostautua joten varsinkin alastulo kontakteihin täytyy kans kiinnittää huomiota. Muurille tehtyyn pakkovalssiin  olin tyytyväinen.

Viimeisenä tehty ratapätkä ei kirjoitettuna kuulosta miltään ja eikäpä siinä mitään ihmeellistä meillä ollut. Täytyis perehtyä niihin ratapiirutusohjelmiin että pysyis treenit mielessä ja vois joskus kentällä muistella. Onhan mulla pari vihkollista aikoinaan käsin piirrettyjä treenejä...

Lopuksi Plätälle tehtiin pussisulkeiset ja kyllä se makupalalla toimii, toimii liiankin hyvin. Pujottelusta voi todeta että kyllä se kotona osaa ;)