Tuttuun tapaan tokoteltiin torstaina. Tällä kertaa viimeistä kertaa sisätiloissa kun Katrin liike muuttaa eikä uudessa ole mahkuja treenata sisällä. Mutta eihän koiraihmisiä ole ennenkään pelottaneet mitkään kelit, treenaataan vaikka taivaalta tulis akkoja hameet korvissa.

Paavo oli jälleen iloisella tuulella. Ekaksi otettiin paikallaolot. Istumisessa yhden kerran nousi ylös kun poistuin viereltä, mutta oma lähtöni oli vähän hutiloitu ja huonosti käskytetty. Makuulla paikallaolossa ei ihmeitä. Lisäksi otettiin vuorotellen käskystä maahanmenoja ja istumisia. Kolmannella toistokerralla Katrin kävellessä kohdallemme otti Papu minuun katsekontaktin kun siihen saakka oli seurannut Katria. Mutta vaikkei Papu aiemmin mua kattonutkaan se suoritti liikkeet käskystä, mutta ehkä se sillä kolmannella kerralla tajus mitä tuleman pitää.

Metallinoutoon koira lähti taas vauhdilla, palautuksessa jää hiukan kauas muttei liian kauas. Syyksi huomattiin se että kun koira tulee eteeni ja istuutuu se istahtaa "taaksepäin" jolloin takajalat pysyy paikallaan ja etujalat siirtyy taaksepäin, eihän se silloin jää niin liki kuin tarkoitus on ollu. Ehkä tämä muuttuu kun niitä kaukoja hiotaan (tai sitten ei). Hyppynoudossa saatiin aikaseksi uusi ongelma: Papu ottaa kiinni kapulan päästä eikä estettä voi silloin hypätä kun kapulahan vetelee turpaan muuten. Valeblondilla ei taas sytyttäny että noudon jälkeenkin ois pitäny hypätä, kun enhän mä sanonu sille käskyä. Ja noutoon on niin kiire että esteen yli roiskastaan sinnepäin. Tehtiin liikettä osissa jolloin hyppykin saatiin paluumatkalle mukaan. Mutta jos jätti kapulan koiran ja esteen väliin olettaen että Papu sen nostaa ja hyppää, oli toinen homma siinä liikaa. Lopulta koiran pää oli jo niin sekaisin että se ei enää tajunnu mitä hyppy-käsky tarkoittaa joten ei lähtenyt viereltäni minnekään. Kumma otus. Palkkapurkilla saatiin sitten tehtyä oikea liikerata yhden kerran, enempää en uskaltanu kokeilla. Blondi tarvii toistoja ja toistoja ja toistoja...

Ruudun suorituksesta oon tyytyväinen. Sain Paavon menemään joka kerta ekalla käskyllä. Yhdessä treenissä koira näki kulman takaa vain kaksi reunimmaista merkkiä ja silti löysi ruudun keskelle. Jee! Omaa vuoroa ootellessa tehtiin tunnarin piilottelua, hyvin koira käyttii taas hajuaistiaan.

Kaukokäskyjen katsastuksessa todettiin että seisomisesta istumaan koira tekee päin vastoin kuin noudon palautuksessa eli etuset pysyy paikallaan ja takajalat siirtyy. Eli koira osaa oikean asennonvaihdon mutta väärässä paikassa? Vai miten se nyt oli? No nämä taitaa ollakin ens viikon päätreeniaihe meillä, ja taitaa tulla ruokakuppitreeniksikin.