Ruska ja Plättä osallistuivat Maalahden ryhmikseen. Myös Jutta ois halunnut mukaan, se ilmoitti itse itsensä sinne. Harmi ettei ollut vetskuilta osallistumismaksua, oisin halunnut tietää olisko Jutta maksanut myös sen. Ilmeisesti Jutan ilmottautumislappu oli mennyt Ruskan tai Plätän kaavakkeen völjysä. Mulla kun on nippu ilmottautumiskaavakkeita valmiiksi täytettynä, lisään vain näyttelypaikan ja allekirjoituksen. Olivat kyllä huomanneet ettei Jutan lappua ollut allekirjoitettu, mutta olettivat että unohtunut kun muissa se kuitenkin oli.

Koska Jouni halusi jäädä kotimieheksi odottelemaan vieraita, lähti mun kummityttö Milla, mulle mukaan kaveriksi. Helkan jouvuin ottamaan myös mukaan, kun ruokailuongelmat Jounin seurassa jatkuvat. Tyttöporukalla sitten aamulla aikasin toitsin keula kohti Vaasaa. Vain etupenkkiläiset olivat hereillä matkan ajan. Tältä näyttelyreissulta tuli taas niitä oppeja joita omassa näyttelyssä ei toisteta: Ajo-ohjeet olivat puutteelliset ja niissä ei ollut otettu huomioon että Maalahteen menee muitakin teitä. Niinpä mekin teimme 10km ylimääräisen mutkan. Kun menin näyttelykirjeen kanssa huoltoasemalle kysymään neuvoa, en kerennyt sanoa mitään kun sain jo ohjeet. En kuulemma ollut ensimmäinen eksynyt. Parkkimaksua yritettiin periä uudestaan rokotusten tarkistuksessa ja rokotusten tarkistus oli aivan toisessa suunnassa parkkipaikalta tultaessa.

Kehän laidalle leiri pystyyn ja Helkalle evästä. Milla harjoitteli Ruskan esittämistä. Nurmikenttä oli täynnä hajuja joten Rusakko kulki nokka maassa. Aika-ajoin yhteistyö onnistui tosi hyvin ja Milla sai Ruska seisomaan sievästi. Koska meidän likat meni kehässä jälleen peräkkäisillä numeroilla, epäilin että jos tulen Plätän kanssa takana, löytyy Ruskasta vain huonosti toimiva pakki. Niinpä minä menin Ruskan kans ja Milla tuli Plätän kans (neliveto päällä) perässä. Yksilöarvostelussa vein kummatkin koirat ja kun molemmat sai ERIn, joutui Milla tulemaan Rusakkoprinsessan kans kilpailuluokkaan ja myös PN-luokkaan. Lopulta yhteistyöpakka Millan ja Ruskan välillä hajos totaalisesti käsiin kun Ruskaa kiinnosti vain ja ainoastaan nurmikentän kevättuoksut. Kumpikin koira sai hyvät, itsestään kertovat arvostelut. Plättä oli narttujen kolmas, Ruska ei sijoittunut enään narttuluokassa.

1585960.jpg

Ruska Millan handlauksessa

Kotimatkalla pysähdyttiin syömään, Helka vaati uusinta kierrosta sitten Pyhäjoella. Millan kävin viemässä Siikajoelle ja näin ne ihanaiset mopopennut, harmiksi (tai onneksi) ne oli kaikki jo varattuja. Mutta ihania lättänaamoja ne oli, mokomat yrittivät tarttua kameran hihnaan siinä kuitenkaan onnistumatta k050.gif

1585967.jpg

Jos mulla ois ollu povari, oisin kaapannu tän tytön...

Likkojen arvostelut lisätään kunhan ne käännetään ymmärrettävälle kielelle...