Papulin kans treenattiin enempi ja vähempi viime viikon ajan. Jostain kumman syystä koira alkoi liikkeestä maahan menossa jäämään vain istumaan. Ihan selvästi oli unohtunut miten eteenpäin kulkemisessa voidaan mennä maahan ilman että pitää istua ensin., varsinkin kun takapuolen koskettaessa maahan unohtuu mitä oltiin tekemässä. No sitä maahan menoa sitten harjoiteltiin pitkin viikkoa. Seuraaminenhan meillä on väljää, kiitos "isojalkaisen" ohjaajan joka on muutaman kerran tallonu varpaille. Toki Papu sellasen muistaa. Kentällä on käyty kokeilemassa että hyppykin toimii, joo ja sekin sitte vain toiseensuuntaan. Tosi lupaavalta vaikuttaa!

Perjantain treenit meni penkin alle ja pahasti. Oma pinna paloi ja sen jälkeen oli sama pakata koira kyytiin. Lauantaina vielä "vähän" treenausta samalla kun hain kamppeita kentältä seuraavan päivän koetta varten. Ne treenit ei luvannut hyvää kun kaikki sujui kuin tanssi. Siis ainahan viimeistelytreenit pitää mennä huonosti jotta koe menee hyvin. Ois pitäny jättää treenaaminen perjantaihin, arvailujen varaan jää oisko koe mennyt sitten toisin?

Sunnuntai sitten koitti stressatun yön jälkeen. Papu lähti mukaan koepaikalle heti aamusta, tosin autossa olemalla. Avoin luokka alkoi liian pian ja ohjaaja ei ehtiny jännittää suoritusta saati sitten muutakaan valmisteluja tehdä koiran kanssa. Paikallaolossa oli tapahtunu sitte sellasta mistä mä oon nii kauheen ylpee (mähän ite nähny ku olin piilossa sääntöjen  mukaan).Yksi koirista oli noussut, haistellu Papun vieressä olevan (joka sitten otti ja häippäs) ja tullu haistelemaan Papua. Koira oli nuollu jopa Paavon huulia sen vain maatessa paikoillaan! Vasta kun toisen koiran omistaja oli tullut ottamaan koiransa pois Papu oli noussu seisomaan. Papun tuntien se varmaan kuvitteli ihmisen tulevan pelastamaan sen ja hämmentyny ku sitä ei autettukaan. Tässä vaiheessa Papu oli ryhmän ainoa "paikalla olija" ja tuomari keskeytti likkeen. Paikallaolon uusinnassa Papu teki hyvän suorituksen, mutta perusasentoon nousussa jouduin antamaan kaksi käskyä. Jos saa jossitella niin ehkä olin turhan hätänen toisen käskyn sanonnassa sillä koira nousi samalla kun sanoin sivulle.

1891829.jpgkuva Hanna Keskitalo

Seuraaminen Papumaista eli väljää ja juoksuosuudella jätätti. Nyt oma liikkuminen oli ehkä koiran tempoon sopivampaa. Huomasin että heilutan käsiäni jotenkin (tai sitte koira seurasi lähempänä?) ja vasen käsi hipoi välillä koiraa. Omasta mielestä perusasennot hiukan vinoja.

Liikkeestä maahanmenossa koira tais mennä maahan mutta vaati perusasentoon tuplakäskyt. Miten mä en muista tästä mittään? Jossu: oikase jos katot videota sillä silmällä...

Luoksetulosta mulla ei ole mitään muistikuvaa, olinko ees tajuissaan? Liikkeessä seisomisessa Papu meni yllätysyllätys: istumaan! Noutoon mentin laukalla, mutta kapulan kans tultiin ravilla. Enpä ole tähänkään aiemmin kiinnittäny huomiota. Eipä silti ei olla tätä juurikaan treenattu kun se on suht varma liike ja Papun suosikki. Eipähän lopu treenattavat kun aletaan pilkkua viilaamaan;)

1891834.jpgkuva HannaKeskitalo

Kaukoissa ei muuta moitetta mutta ois saanu suoritaa reippaammin. Hypyssä sanoin poikkeuksellisesti takastullessa "hyppy" enkä "sivulle". Toimi kuitenki vaikka vinoon perusasentoon jäikin.

Kokonaisvaikutus kasi. Mun makuun Papu oli vähän laiskanpulska (jälkimmäistä se ainaki on). Tuomarin toiminnasta tykkäsin. Irtopisteitä ei herunu mutta ei kuitenkaa hiuksia halkonu. Eli selkeistä virheistä lähti pisteet. Oma keskittyminen kokeeseen vois olla parempaa. Tästä taas kuitenki jatketaan. Seuraavaan kokeeseen harjoitellaan lähinnä mielikuvatreenillä sillä Papu lähtee lintujahtiin mun jäädessä kotiin.

  • paikallaolo: 8
  • seuraaminen: 8
  • liikkeestä maahanmeno: 9
  • luoksetulo: 0
  • liikkeestä seisominen: 0
  • nouto: 7
  • kaukot: 9
  • hyppy: 8
  • kokonaisvaikutus:8

Kertoimineen pisteitä yhteensä 123 joka AVO3, tuomarina Marko Puranen. Jos Jossu tai Hanna lupaa linkittäisin mieluusti jonku kuvan tänne:)