Kalle odotti nimipäiväänsä isojen juhlien toivossa. Oli kutsunut hoidossakin kaikki lapset ja aikuset kahville. Kaupassa katseli etukäteen mieluista lahjaa mitä toivoa. Se oli omenakaupasta iso maasturiauto. Posti toi perjantaina kortteja ja leivottiin suklaapiirakkaa. Yritin kyllä kertoa että nimipäiviä ei isommin juhlita mutta tehdään jotain mukavaa yhdessä. Käytiin nimittäin Oulun tietomaassa. Matkalla Kalle sai muutamat onnittelu soitot ja jutteli puhelimessa kuin aikamies.

Tietomaassa oli teemoina musiikki ja urheilu. Paljon oli mielenkiintoista ja lapset ois halunnut kiertää uudestaan ja uudestaan. Kalle pääsi myös katsomaan dinosauruksista kertovan elokuvan, Helka alkoi jänistämään ovella joten joutui jättämään kaikkien viihtyvyyden kannalta sen väliin. Tulipa muuten testattua tuolla tietomaassa sekin että Helkasta lähtee ihan helposti yli 80 desibelin ääni. Huutamaan ei sielä suostunut. Ei ihme että ihmisen kuulo heikkenee iän myötä...

Helka on hyvin aamuvirkku. Joka päivä tällä viikolla se on ollut hereillä ennen kuutta. Yhtenä yönä olisi halunnut herätä jo klo 3.45, sanoin että on vielä yö johon tympääntyneenä totes että ihan tyhmää nukkua. Nii-in. Perjantaiaamuna oli kanssani aamupalalla puoli viideltä ja totesi että nukutaan vapaa päivänä sitte pitkään. Mietin että mahtaako Helkan käsitys pitkään nukkumisesta olla puoli seitsemän, mutta se olikin tänään jopa puoli kahdeksan. Huomenna voi olla että univelat on taas kuitattu viikoksi.

Niin ja tänään oli tämän talven pakkasennätys, -22. Ens viikolle on kyllä lupailtu samoja tai kylmempiä kelejä.