Jäniskausi päättyy keskiviikkona, mutta meillä koirat aloittivat kesäloman jo tänään, koska ensi viikolla ei ole mahdollisuutta enään käydä. Syksyllä pääsin vielä Kallen kanssa vaunuilla metsäteille jossa laskin koiran irti, talven tullen lumi rajoittaa vaunuilla liikkumista aika reilusti. Kävin Plätän kanssa viikonloppuna molempina aamuina metällä. Lauantaina pakkasta oli -16 ja käveltiin mäen taakse kuusikkoon. Lunta oli polviin asti ja Plätän liikkumistyyli oli koko ajan tasajalka loikkaa. Lumimäärä ei haitannut kuin itseäni, kun useamman kuin kerran varistin haulikon piipulla lumet oksalta niskaani. Plättä liikkui hyvin koko ajan, vaivihkaa siirryin niin että kierrettiin lenkki kuusikossa. Plättä menee kuin tryffelisika, oli hangessa reikä mikä hyvänsä se työnsi pään lumen sisään niin että tutkan antennit vain näkyivät ja lumen sisältä kuului "röhkiminen" kun tuoksuja vedettiin kuonoon. Yhtään jäniksen jälkeä tai muutakaan elämästä kertovaa ei löytynyt. Luminen kuusikko oli kyllä hienon näköinen ja harmittelin etten ottanut kameraa mukaan.

Sunnuntaina menin tuohon Martikkalan taakse jossa on vanhoja peltoja. Nyt näkyi jo jälkiä mutta niissäkin oli lumikerros jo päällä eli ei ihan heti juostuja. Tällä kertaa otin kameran mukaan, tosin tulin siihen tulokseen että tuosta koirasta ei saa kunnon kuvia koska se ei pysähtele turhia silloin kun on näkyvissä. Niinpä otin sarjakuvauksella useamman sata otosta että sain koiran ehkä kerran per sarja kuvaan. Ajoa ei saatu, mutta silti voin sanoa että Plättä on lupaavin meidän koirista, toivottavasti ei onnistuta pilaamaan sitä. Kaudesta jäi hyvä mieli ja nyt katsellaan kesän uusia haasteita.

        416035.jpg

Lauantaina sain kahden kuukauden projektini päätökseen. Joululahjaksi saatu 3000 palan palapeli on valmis. Nyt ihaillaan sitä pari päivää ja puretaan sitten takas laatikkoon. Vierashuonetta aletaan sitten kalustaan Kallen huoneeksi.

        416027.jpg

               "Me tehtiin tätä mamman kans"