Kasvattajan jatkokurssin eka päivä takana. Tämä päivä meni lähinnä peruskurssiasioiden kertauksessa ja kennelin kirjanpitoa opiskellessa. Laskinpa että meidän koirien elättäminen on tullut maksamaan... o-ou: sellaset 159000 euroa. Eikä tuohon ole laskettu hankintahintaa, kokeita ja näyttelyitä eikä matkoja niihin. Ja sitten se tulopuoli: jokapäiväistä onnea, iloa ja riemua, huolilla ja murheilla höystettynä. Sanoisinko että kyllä me koiran omistajat taidetaan olla miljonäärejä, ainakin siinä tulopuolella.

Olin aamuyöstä kolmesta kuuteen Marikan ja Konnan seurassa vartioimassa Härkätorinpuiston kojuja (tai Konna vartioi Papua ja Papu puluja) ja samoilla silmillä jatkoin Kaustisille. Epäilin että nukahdan istualleen kurssilla puolen päivän aikaan, mutta kirjanpidosta oli pitämässä Riitta Vainiontaus joka osasi luennoida aiheesta hyvin vaikka välillä keskustelu poukkoili koiran astutuksesta Amerikan koirakauppoihin. Ei muuten väsyttänyt yhtään. Ja sen verran virkku olin että ajoin vielä kotiinkin. Huomenna sitten kurssilla jalostamme koiria. Nyt taidan alkaa tekemään kennelin toimintasuunnitelman loppuun kun vapaa-ajanohjaajatkaan ei ole kotosalla.

Tuota vartiointi hommaa "järjestellessä" unohdin ilmoittaa Papun Oulun vepekokeisiin. Ovat kesän viimeiset eikä mitään mahdollisuuksia päästä enään mukaan. Himskatti! No ens vuonna ei kerho tienaa tuollakaan hommalla joten eipä tarvi ressata siitä. Täytyy keskittyä pelkkäään treeniin loppukesä ja laittaa ens vuodeksi tavoitteeksi että vepessä viennistä tulee täydet pisteet.