Ei ees vähästäkään. Reiskalla jääpi ens viikonlopunkin treenit väliin kun mulla on edessä etelänreissu, luksusta: viikonloppu koiranäyttelyssä höystettynä hotelliyöllä! Meillä oli tässä yksi yö tapahtumia taas enempi ku formulakisoissa. Niinhän sitä sanotaan että lemmikkitalouksissa eniten tapahtuu yöllä, mutta meillä ne lemmikit nukkuu yön toisin ku lapset. Ilta alkoi normaaliin tyyliin: Helka nukahti kympiltä, Kallen väsytys onnistui vasta 23.30. Helka herää syömään ekan kerran 1.30 jonka jälkeen sitä kutisee, kutisee ja kynsityttää puoli kolmeen asti. Sitten pyrkii Kalle väärään kamariin ja palautan sen omaan sänkyyn istuen tovin vieressä. Puoli viideltä Hekuli syö taas. Kuudelta tulee Kalle taas, ja nyt ei kukaan enää jaksa palauttaa kun vähän ennen seiskaa soi Jounin kello. Että huomenta vaan.

Joulukorttikuvat ei ollu penskoista ei ollu mieluisia, mut nehän ei meille itelle tuukkaan. Jatkossa otan ite jos nyt yleensä päätän enää kuvia lähettää kun niistäki on melkoinen vaiva. Sitä paitsi kuvaamossa ei suostuttu ees ottamanaan koiraa mukaan kuvaa. Senkin takia meni kuvat jo pilalle.

Ulkona on jo talvisen näköistä, ohutta yläpilveä tipahti maahan tänäänkin sellaset viitisen senttiä ainakin. Rattikelkka ja pulkka haettiin esiin. Kätevä tapa on säästyä lumitöiltä juoksuttaa koiria tovin ulkona. Tallaantuu melko joutuin käteviä polkuja joita pitkin ei pääse ainakaan sinne mihin tahtos. Tai jos pääsee saa tehdä pari ylimääräistä lenkkiä.

Piakkoin pitäs ratketa ipanoiden hoitohommelitkin ens vuodeksi. Kovin paljoa ei ole tarjolla, ainakaan jos mielii saada molemmat samaan paikkaan. Ens viikolla menen tutustumaan yksityiseen perhepäiväpaikkaan joka ois suht lähellä. Saa nähdä miten Kalle reagoi kun ei pääse enään entiseen tykättyyn paikkaan. Vielä viikon se saa nauttia nykyisestä paikasta. Helkasta vielä sen verran että vaihde eteenpäin on nyt löytynyt. Tyyli on matala, taaksepäinhän on osattu jo tovin konttaamalla. Hampaita on alhaalla yks ja ylhäällä toinen ja niillä onkin sitten kiva nirsk-narsk-narskuttaa.

Lomareissusta palattua ihmeteltiin kummaan hajua tuulikaapissa. Tutkittiin matto ja kengät onko joku koira tehny jekkua niihin. Minä tutkin treeniliivin taskut ettei vain ole jääny makkarapussia tai muuta. Mitään ei löytyny. Tänään Jouni irrotti seinästä sähkötaulun ja hajun syy löytyi. Hiiri makas kuolleena pää johtojen välissä. Liekö saanu sähköiskun vai hirttäytyny?