Papu osallistui Kemissa VEPEn sove-luokkaan. Arvonnassa saatiin lähtönumero 2. Onneksi ei ekana jouduttu starttaamaan kun en ikinä ole ollut kattomassakaan vepekoetta ja nyt pitäs omaa koiraa osata ohjata. Pulssi hakkasi taatusti kahtasataa ja jo pelkästä tuomarin alkupuhuttelusta mulla oli pää täynnä ohjeita ja neuvoja. Koiran kanssa sitten rantaan. Mika oli apuohjaajana. Ensimmäinen liike siis veneestä hyppy. Matka 50m poijulle näytti älyttömän pitkältä, koiran täyty matkalla ohittaa 30m poiju. Papu lähti eka käskyllä vaikka näytti ettei heti kuullut käskyä. Lokit kaarteli Papun yllä sen uidessa, onneksi koira ei reagoinut niihin mitenkään. Vepessä kaikki koirakot suorittavat yhden liikkeen kerralla joten kisassa näin viihtyy koko päivän.

Toisella kierroksella oli Papun vaikein liike: esineen vienti. Tätä kuivatreenattiin kotona vielä edellisenä yönä pihalla. Mika otti autolta damin ja näytti sitä Papulle, jätti sen sitten kaikessa hiljaisuudessa palkaksi koealueen ulkopuolelle. Papu seurasi tarkasti kun vene souti vientipaikkaan. Sitten jouduin tarjoamaan köydenpätkää useammasti ennen kuin tarttui ja kun otti ei sitten meinannut lähteä viemään. Vasta kun Mika kutsui pariin otteeseen, koira lähti uimaan. Veneellä sitten Papu tarjosi esinettä eikä irrottanut käskyistä huolimatta otettaan. Niinpä meni 4 minuutin suoritusaikakin täyteen ja liike nollille.

Pahin jännittäminen oli nyt ohitse, edessä mielestäni Papulle helpoimmat liikkeet vaikka tässä lajissa ei varmaa liikettä ole. Veneen noudon Papu suoritti yhdellä käskyllä oikeaoppisesti. Siitä täydet pisteet. Hukkuvan pelastamisesta piti tulla siis täydet jotta pääsisi läpi kokeesta. Vepessä kun koira saa kaksi kertaa yrittää SOVE-luokan läpäisemistä, mikäli ei onnistu ei tule kilpailuoikeuttta.

Viimeisenä liikkeenä oli siis hukkuvan pelastaminen. Hieman Papu katseli kelluntapukupäällä olevaa miestä kyräillen. Onneksi siinä vaiheessa kun hukkuva tippui veneestä ja annoin apuun-käskyn ei jäänyt miettimään kannattaako rientää apuun. Näin myös hukkuvasta saatiin täydet pistettä. Ja SOVE läpi!!

Mietin tuota Papun esineenvienti ongelmaa, alkukesästä liikkeessä ei ollut mitään kummallista, vasta pari viime kertaa on näyttänyt näitä kummallisia tempauksiaan. Yhdistääkö se köydenpätkän veneen vetoon? Papusta ei mikään ihme vaikka näin ajattelisikin. Vai eikö se vaan halua luopua kun on noutaja? Täytyy treeneihin vaihtaa esine ja kokeilla erillaista palkkausmenetelmää liikkeeseen. Jos mahdollista voisi reilun kuukauden päästä kokeilla ALO-luokkaan osallistumista.

Erikoiskiitokset Mikalle apuohjaajana olosta, unohtamatta kouluttajaa Minnaa ISO Kiitos teille!

740137.jpgEsineestä ei luovuta!

740130.jpgPapu tuo hukkuvan rantaan