Sunnuntaiaamuna lähdettiin Rantsilaan mejäkokeeseen. Jouni oli lauantaina tekemässä koejälkiä kun muu perhe viihtyi näyttelyssä. Papulle ei sitten toista harjoitusjälkeä ehditty tekemään joten siltä tuntumalta mentiin. Arvonnoissa tuli Jounille opastettavaksi toiseksi viimeinen jälki ja Papun kisajäljeksi viimeinen jälki.

Papun jälki kulki koko ajan suolla joka oli välillä enempi märkä ja välillä vähempi. Papu oli lähtenyt reipasta vauhtia, aaltoilu ei ollut nyt niin laajaa kuin aimmin. Eka kulman merkkasi hyvin, teki pienen tarkistuslenkin vastapäivään ja lähti jatkamaan oikeaan suuntaan. Toisella osuudella ei ollut Jounin tarvinnut enään jarrutella niin paljoa. Ja kun vettä oli ollut, oli Papu juonut matkalla lammikoista. Toisen kulman oli haistellut myös tarkasti. Sen jälkeen oli käynyt hetken vilvoittelemassa vesikuopassa ja palannut omatoimisesti takaisin makaukselle jatkaen jäljestystä. Kolmas osuus edellisten tapaan aaltoillen. Kaadolla oli haistellut sorkkaa.

Suorituksen jälkeen kysyin puhelimitse oliko ohjaaja tyytyväinen koiran suoritukseen ja kun kuulemma oli, se riitti minulle. Palkintojen jako meni itseltäni ovelta kurkistellen, sillä Kalle ei enään viihtynyt sisällä joten värkättiin enimmäkseen ulkona. AVO-luokan koirien käydessä vähiin ja Papun tulosta edelleen odotellessa, oli Jouniakin alkanut jänskättämään. Lopulta Papun tulos julkistettiin viimeisenä ja pisteitä ropisi täydet 50!!! Tuomari sanoikin että edellisestä kokeesta oli nolla valmiina joten nyt vitonen eteen :) VOI-luokan parhaat koirat saivat 48 pistettä, joten Papu ja Jouni voittivat myös koko kokeen parhaan pystin joka on kiertopalkinto!

Uskomaton päivä ja koko viikonloppu! Yllätyksiä tuutin täydeltä. Papun mejäkausi on hyvä päättää tällaiseen suoritukseen, kauden tavoite on saavutettu. Hyvä Papu ja hyvä Jouni!

Koeselostus: Papulla hyvä ohjattu lähtö, josta alkaa enimmäkseen mavainuinen hieman aaltoileva jäljestys, mikä jatkuu alusta loppuun erinomaisena. Kulmat tarkasti ja makuut merkataan hyvin. Sorkka löytyy ja jäädään paikoilleen ja nuuhkitaan. Täydellinen suoritus ja yhteistyö erinomaista ja äänetöntä. AVO1 50pist. tuom. Jukka Välitalo