Joulu ja muilta kiireiltä on jäänyt kirjoittelu vähemmälle. Avustajana toimineella Kallella on myös osuus miksi tietokoneella ei jouda istumaan. Kaapit, laatikot, kirjahyllyt tyhjentyy aika nopeasti kun kaveri saapi touhuilla yksinään.

Joulukuun eka viikonloppu vietettiin Kuhmossa. Plättä kävi lauantaina metsässä ja sai jäniksen ylös suht nopeaan irtilaskun jälkeen. Jänis peijooni vain juoksi kohti tietä joten Jounilla oli kiire ottaa koira kiinni. Eihän siinä hirveesti autoja kulje, mutta yksikin riittää teilaamaan pikkukoiran. Plättä ei ollut kovin innoissaan kiinniotosta. Kuhmossa oli lunta sen verran reippaasti että beaglella ajo oli jo normaalia hitaampaa, ja äänestä saattoi päätellä että Läpsyttintä pisti vihaksi. Sunnuntaina pääsi sitten ärrät metsään pitkästä aikaa. Tunti oli riemua riittänyt ja sen jälkeen olivat kyllästyneet koko touhuun, joten siitä ei kerrottavaa. Varsinaisia kaupunkilaispuudeleita.

Kuhmosta löytyi kaupasta myös jouluinen asu joka tosin mahtui vain Plätälle ja silläkin napit suorastaan soi. Naurettiin että hyvä huomioliivi, autot väistäisivät takuuvarmasti siivekästä tutkalla varustettua olentoa.

1132008.jpg

Kotiutumisen jälkeen Papu aloitti juoksun joten joulua vietetään kenties ilman mattoja. Onpahan helppo siivota. Itsenäisyyspäivänä tuli upeita uutisia Ruskan sulhaselta: Akusta oli tullut käyttövalio, ja millä pisteillä: 96.04pist (max. 100)!! Ei paljon Aku jättänyt parantamisen varaa:o)

Perjantaina pakattiin jälleen laukku ja hypättiin Jounin ja Plätän kanssa Helsinkiin menevään yöjunaan. Liput oli ostettu ennakkoon ja kuinkas ollakkaan makuuvaunu ei ollutkaan koirille sallittu. Onneksi Plättä sai siitä huolimatta matkustaa kanssamme eikä joutunut jäämään asemalle.Jounia huoletti kuinka tiedämme milloin juna on Pasilassa. Pasilassa oltiin jo ennen seitsemää ja jouduimme odottelemaan messukeskuksen ovien avautumista. Koska beaglekehän piti alkaa aikataulun mukaan vasta 12.15 kiertelimme myyntikojuja ja tietysti jännättiin kuinka Puti-porokoira kehässä pärjää. Piipahdimme myös lemmikkieläinmessuilla katsomassa kanien mallia, isoimmat painoivat yli 10kg joten siinä voisi beaglella olla ihmettelemistä kun sellainen jättiläinen tulisi vastaan. Eikä sen kokoinen otus mahdu kenenkään pöksyihin. Ostoksia kertyi yllättävän vähän. Tuskin koskaan olen näin tyhjin käsin kotiin messarista palannut. Kallelle tuotiin öh-paita eli Valmet-traktorin kuvalla varustettu T-paita ja Plättä sai punaisen metsästysliivin. Öh-paita ei ollut kiva päällä koska silloin ei kuvaa nähnyt, mieluummin paitaa kannettiin ja katseltiin.

Beaglekehä alkoi loppujen lopuksi yli tunnin myöhässä. Tuomari teki tarkkaa työtä jokaisen koiran kohdalla. Herkkähipiäinen Plättä näytti sirkustemppuja pöydällä tuomarin tullessa tutkimaan. Yllättävän hyvin jaksoi kuitenkin seistä paikoillaan arvostelussa ja liikkui juostessa reippaasti. Tulokseksi saatiin EH ja luokassa sijoituttiin kolmanneksi. Plättä edusti myös Skilos mas-kenneliä kasvattajaluokassa, vaikka kokoonpano olikin huvittava ääripäineen, tulos oli silti ROP-kasv.

1138417.jpg

Beaglekehän jälkeen olisi ollut beagleharrastajien pikkujoulu, mutta me jouduimme jättämään kekkerit väliin junan takia. Plätälle sanottiin heipat sillä pikkukoira jäi vielä reissuun kasvattajan iloksi. Kotona oltiin illalla klo23 aikoihin. Ja täytyy sanoa että uni maistui reissun jälkeen.

Plätän arvostelu: Erittäin feminiinen narttu. Ei Ei helpoin esitettävä pöydällä. Pää OK. Hyvä kaulan pituus. Erittäin hyvä ylälinja. Hyvin kehittynyt etuosa. Haluaisin nähdä hieman lyhyemmän selän ja hännän kiinnityksen. Käyttää polvea hyvin liikkeessä. Liikkuu harmoonisesti. NUO EH3 tuom: Stephen Wheeler, Ruotsi