Maanantain treeneissä oli pätkä jossa sai pinkoa ja vetää koiraa nenästä. Alussa oli suorassa linjassa hyppy, pituus ja L-putki jonka suu aukko hieman aiemmin puomin ylösnousua. Reiskaa innostettiin lähdössä niin että Jossu piti kiinni ja minä vauhditin. Tosin koiran vauhtiin nähden oisin voinu ottaa yhteislähtönäkin. Putken jälkeen hypylle joka pituuden vieressä. Tässä omat askelmerkkini ei meinannut osua kohilleen sitte millään. Olin aina liian paljon koiraa edellä, yritinpä kierrättää kumpaa kautta hyppyä tahansa. Hypyn jälkeen siis pyöräytettiin takaspäin sille puomille jonka vieressä tämä putki oli. Hyvin Reiska haki puomin kun lähdin juoksemaan puomin suuntaisesti. Puomilta 90-astetta vasempaan hypylle (suoraan puomilta suht lähellä oli putken suu). Tähän valssi sopivasti että otti kontaktin eikä menny putkeen. Hypyltä taas kaarros oikealle siihen putkeen. Tämän jälkeen tulikin Reiskan vaikeudet. Putkelta (jonka edessä ois ollu se puomi tarjolla) piti mennä pujotteluun joka puomin suuntaisesti. Jos olin yhtään liikaa edellä koiran tullessa putkesta niin se törmäsi pujottelun aloituksen jälkeen toiseen keppiin kun vauhtia oli liikaa. Ei taivu kanki ei. Reiska kun ei osaa edelleenkään pujotella kuin toispuoleisesti ja aloitus näytettävä selvästi. Mut siitä olen tyytyväinen vaikka pujottelussa sössinkin monesti niin Rebekan hermot kesti tehdä toistoja.

Ohjaajalle annettiin läksyksi ottaa koiralle käyttöön makupalapurkki ettei se olis kädessä kiinni vaan saisi myös irtoamaan. Epäilin Reinon ajattelukykyä purkin suhteen mutta kokeilun jälkeen se toimikin ja koiralla riitti kiinnostusta purkkiin. Osaahan se puuhapalloakin pyörittää.

Toisessa treenipätkässä oli valsseja useampi. Reiskalla alkoi olla sen verran lämmin jo että näkyi hitautena ja pienempinä kaarroksina. Taidanpa ottaa tähtäimeksi nuo Kajaanin iltakisat kun tässä on treenivauhtiin päästy...