Plättä sai paikan Oulaisten mejäkokeesta. Vakaa aikomus oli käydä viikonloppuna jäljestämässä, aikomuksksi jäi. Vielä alku viikosta suunnittelin että teen lyhyen pätkän että päästään edes hajulle. Nyt saatiin jo niin paljon aikaseksi että veripurkki sulatettiin, mutta koskaan sitä ei metsään asti viety. Moni järkevä ois varmaan tässä vaiheessa perunu jo koepaikan. Juu mut  me ei periksi anneta ennen ku sydänkäyrä näyttää suoraa viivaa.

Maastot oli hienoja. Ykkösjälki jolla olin oppaana oli suorastaan puistoa. Siinä valitettavasti mäyräkoira tykästyi enempi verettömien sorkkien hajusta ja hyvä jälki jäi osittain ajamatta. Arvonnassa Plättä sai viimesen jäljen joten väliaika oli ajan tappoa majalla. Tulipa vertailtua dreeveri- ja beagleyhdistyksen toimintaa perin pohjin ja arvaattekos kumpaan mieluummin kuuluisinSilmänisku Lisäksi vaihdettiin kokeen sihteerin kanssa ajatuksia näyttelyn järjestämishommista.

Kello oli 21.35 kun meidän vuoro viimein koitti. Plättä lähti hyvin mutta siitä näki että kokeili mitä saa tehdä ja kiellänkö mistään. En edes heinän syönnin aikana uskaltanut kehottaa koiraa jatkamaan. Eka kulma hyvin, toinen jäi multa näkemättä. Toinen osuus oli taimikkoa ja kuulemma maastoista vaikein. Pikkukoiralla ei siinä ollut ongelmaa, ite joutui vain tuijottelemaan jalkojaan että näki mihin astui. Viimeisellä osuudella harhautu jäljeltä ja ilmeisesti meinasi unohtaa mitä oltiin tekemässä. Ehdin jo ajatella että vielä kerran kun kaartaa vasemmalle niin kehotan, samassa Plättä lähtee kohti jälkeä ja saa taas kiinni jäljestä. Sitte vaan loppuun asti, sorkalle jo mentiin kuono pystyssä. Olin tosi tyytyväinen, lahjattomat vaan treenaa!

Koeselostus: Plätälle osoitetaan lähtömakaus, jonka tutkii. Sopiva vauhtinen, pääosin maavainuinen jäljestys alkaa. Ensimmäinen osuus jälkitarkkaa, vain pari kallion kulman kiertämistä, mutta pikaisesti takaisin jäljelle. Ensimmäinen makaus osoitetaan selvästi, kulma tarkasti. Toinen osuus rauhallista ja varmaa etenemistä, varsinkin osuuden  loppuosa vaikeakulkuisessa taimikossa. Toinen kulma oikaistaan sisäkautta, makaus ohitetaan 6m:n päästä. Kolmas osuus tarkkaa työtä, kunnes ihan osuuden lopussa meinaa tarkastuslenkki jäljen sivuun teettää töitä enemmän. Lopulta itsenäinen jatkon selvitys ja Plättä jatkaa kaadolle, jonka tutkii tarkasti. Äänetön jäljestyspari, joka osoittaa hallitsevansa tehtävän.

Jäljestämishalukkuus: 6 (max 6p), jäljestämisvarmuus 11 (max 12p), työskentelyn etenevyys 9 (max 10p), lähdön kulmien, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä tiedottaminen/kaadolla haukkuminen 10 (max 14p), käyttäytyminen kaadolla 3 (max 3p), yleisvaikutelma 5 (max 5p) YHT 44p AVO1 tuom. Erika Jylhä-Pekkala