Niinhän se koiraihmisellä on että joulu ei tule ilman messaria. Tänä vuonna pääsi Plättä mukaan. Reissuun lähdettiin myöhään perjantai-iltana. Hieman jännitin kuinka matka menee, olihan se ensimmäinen linja-autoreissu. Suotta jännitin, koira nukkui enempi kuin minä. Lauantaina oltiin perillä ja koska meidän esiintymisvuoro oli vasta sunnuntaina meni lauantai lähinnä shoppailessa ja tuttuja moikkaillessa. Ja pitkästä aikaan näin myös Katjan:) Messukeskuksessa oli myös kissa- ja jyrsijänäyttely. Siellä olikin joulukinkun kokoisia jättikaneja joilla painoa siinä 8kg huiteilla. Siinä voisi beaglelläkin tassut tutista kun sellainen lapiokorva tulisi vastaan. Illalla saavuttin Katajanokan hotellille väsyneenä. Iltalenkki tehtiin Irinan ja Puti the porokoiran kanssa, kävimme katsomassa uspenskin katedraali, laskettiin montako porrasta tuomiokirkkoon johtaa sekä kierrettiin Tarjan linna. Hotellihuone meinasi käydä pieneksi Plätän ja Putin innostuttua vielä juoksemaan, minun ei kauaa unta tarvinnut odotella. Reissussahan on tapana hemmotella matkalaisia, joten Plättäkin sai nukkua lakanoissa.

296302.jpg

"Sammuttakaa jo ne valot!"

Sunnutaiaamuna jälleen messukeskukseen. Team Skilos mas:ia edustivat Plätän lisäksi Bonbon (=Plätän sisko), Greta (=Plätän emä), Stella, Titi, Gilda, Elvis ja Peter. Plättä sai hyvän arvostelun vaikkei ihan mallikelpoisesti esiintynytkään ja sijoittui pennuissa toiseksi, Bonbonin voittaessa. Mukava oli nähdä Plätän sukua ja tuttuja ihmisiä. Beaglejen jälkeen piti jännätä Putia joka voittikin porokoirat. Ja jos ei muutoin olisi ollut tarpeeksi jännittävä päivä niin ryhmäkehissä sekä Stella että Puti pääsivät jatkoon, mutteivat ihan sijoittuneet. Huh-huh mikä päivä!

296303.jpg

"Mä en jaksa seistä kokoaikaa!"

Kun koko näyttely oli ohi lähdimme ajamaan kohti kotia. Raahessa olimme kolmen jälkeen yöllä, kukaan ei ollut micraakaan varastanut joten pääsimme kotiin saakka. Laukut jätin autoon odottamaan aamua ja menin heti nukkumaan Plätän jäädessä riehumaan lelujensa pariin. Toiset koirat kävivät vain haistelemassa meidän ja painuivat nekin takaisin peteihinsä. Rankka mutta sitäkin mukavampi reissu, nyt saa joulu tulla.