Lehtijuttu*klik

Se on ihan hirveän järkyttävä määrä! Meillä sitä ei tule kuin varmaan vain ihan parin kilon verran. Syömäkelpoisista huolehtii tuo nelijalkakuusikko. Roskiin joutuu lähinnä vain suodatinpussit ja raa´an perunan kuoret. Ja nekin menee kesäaikana omaan kompostiin. Tähän asti meillä on ollut vain yksi sekajäteastia joka tyhjennetään 4 viikon välein. Ja hyvin harvoin se on täys. Siwan kierrätyspisteeseen kuskaan ohimennen pienmetallin, sanomalehdet, isot pahvit, lasit ja maitopurkit. Maitopurkkien vienti on jäänyt tavaksi kun aikoinaan Helka joi kauramaitoa joka oli sellasissa purkeissa jossa hopeasisus. Niitä kun ei viitsinyt takassa polttaa. Muutoin meillä takassa palaa paperiroska joka kerätään esim tyhjään jauhopussiin tms. Lisäksi ongelmajätteet lajitellaan kans. Pääosin meillä tuleva jäte on energiajaetta jolle nyt kyselen tyhjennyshintoja. Haluan nimittäin ehdottomasti meillekin sellasen keräysastian. Komposti herätetään jälleen keväällä henkiin joten jätemäärä vähenee entisestään.

Mutta tuo ruokajäte. Meillä koirat syö kaiken syömäkelpoisen vuoropäivin. Tänään oli Jutan vuoro saada yllätyskuppi joka sisälsi puuronjämät, keitettyä riisiä, keitettyjen perunoiden kuoret, juuston kanta, perunasalaattia, jauhelihakastikkeen jämät sekä raakaa lihaa. Poppishan on syönyt ihan neliviikkoisesta alkaen pääosin raakaalihaa ja jätteet. Ei siis nappuloita eikä mitään lisäravinteita jos ei öljyä lasketa. Hyvin on kasvanut, vähän turhankin hyvin kun kokoa alkaa nartuksi olla ihan kiitettävästi. Mielenkiinnolla haluan kuvauttaa sen jossain vaiheessa.

Ja yksi asia johtaa useinmiten toiseen. Kunhan toinen roskis tulee pihaan haluan niille oman mökin joten niille on rakennettava katos. Mun nikkarointikyvyille on naurettu joten homma taitaa langeta sille naurajalle. Eli itku pitkästä naurusta. Toinen asia joka johtaa toiseen asiaan on meidän huushollin remppa. Vuodenvaihteen jälkeen lapset muuttivat toiselle puolen taloa eli saivat tuplasti suuremman huoneen. Samalla syssyllä työhuone kutistui puolella. No ihan hyvin mahtuu tarvittavat. Vielä kun saisi vaihdettua kaappien sisällöt, taulut ja verhot niin muutto ois kutakuinkin valmis. Mutta sitten aateltiin lopultakin tehdä sitä remonttia.

Helppoa sanos joku, mut ei tosiaan ku asukas ei itekkään tiedä mitä tahtoo. Päänsäryn verran olin Asiantuntijan kanssa tänään tapettikaupassa ja sain kuin sainkin tilattua kaksi rullaa tapettia (mallinro 42033-10). Parille seinälle tulee sitten jotain muuta kunhan väri on selvillä. Ennen noiden tärvellystä seinään on maalattava katto. Sitten on listojen uusimista, sängynpäädyn uusimista, tekstiileiden uusimista (no verhoista lähti värimaailma), jne. Eli loputon suo. Voipihan olla että mun sisutuskärpänen kuukahtaa ton yhden huoneen remontin aikana. Asiantuntijalle sanoin että palaamme tapettikauppaan kunhan edellinen homma on valmis eli ehkä kuuden vuoden päästä. Voipihan olla että siihen mennessä ollaan saatu se lottovoitto ja muutettu johonki ihan toiseen torppaan...

 

Beagletalon porrasharja