Käytiin tekemässä eilen illalla kauden ekat verijäljet, Plätälle myös elämänsä ekat. Molemmille tehtiin kaksi jälkeä. Papun eka oli noin 300m kahdella kulmamakauksella. Jäljen eka osuus oli pisin ja viimenen lyhin. Toinen jälki oli n. 200m yhdellä kulmamakuksella. Plätälle tehtiin kaarevat joista ensimmäinen vain reilu satametriä ja toinen 200m jossa puolivälissä makaus. Kalle opetteli jälkien tekoa rinkasta käsin.

             501372.jpg

Aamulla jännättiin sataako lunta kuten eilen aamulla. Ei onneksi vaikka pakkasta olikin. Jälkien iäksi tuli noin 14 tuntia. Kaadoksi laitettiin kestokani ja broileripullia. Ensimmäiseksi ajettiin Plätän eka jälki. Annoin sen itse löytää lähdön, sitä haisteltiin ja Plättä lähti jälkeä pitkin hitaasti ja tarkasti. Koko jälki mentiin hyvin jälkitarkasti loppuun asti. Kestokani ei kiinnostanut haisteluja kummemin, broikku kyllä maistui kun nostin kestokanin ensin pois sen päältä.

Papun eka jälki oli seuraavana vuorossa. Intoa oli pideltäväksi asti. Eka osuus meni hyvin lähes jäljen päällä. Kulmamakaukselle oli jätetty kuivamuonaa jotka söi. Toisella osuudella oli jo hieman tarkistuslenkkejä ja ennen toista kulmaa sai vainun minusta ja Kallesta kun odoteltiin tiellä. Muutaman kehotuksen jälkeen jatkoi kulmalle ja viimenen lyhyt osuus meni hieman hosuen. Kestokanin kantoi tielle.

Minnan Leevi-tollerin suorituksen jälkeen ajettiin Papun toinen jälki. Se oli rinteessä ylempänä ja selvästi tuuli haittasi suoritusta. Koira jäljesti jäljen sivussa aaltoillen. Kulmaa löytyi hakemalla ja viimenen osuus meni myös aaltoillen jäljen päällä. Papua täytyy ohjata tarkasti alussa ettei pilaa suoritusta liialla innolla. Ja ainakin näin kauden alussa useampi lyhyt kuin yksi koemittainen, myöhemmin sitten koemittainen monilla tapahtumilla. Makauksille edelleenkin palkkaa.

Lopuksi Plättä pääsi vielä hommiin. Näytin sille nyt alkumakauksen jota haisteli mutta samoin kuin Jutta varoi astumasta siihen. Nyt jälkeä pitkin lähdettiin reippaasti häntä pystyssä. Plättä ei poikennut kuin muutaman kerran koko jäljeltä ja silloinkaan ei metriä kauemmaksi. Makauksella pysähtyi haistelemaan hetkeksi, kun yritin saada sen tulemaan takaisin makaukselle neiti tykkäs huonoa eikä suostunut haistelemaan kun kerran oli makauksen jo huomioinut. Jatkamaan lähti jäljelle kaartaen kun ekat kaksi metriä makauksen jälkeen oli jo kertaalleen jäljestänyt. Loppu jälki meni taas tosi hyvin, kaadolla kestokani ei edelleenkään kiinnostanut. Jatkossa Plätälle voi huoletta pidentää jälkeä. Makauksiin laitan jotain palkkaa että saan ne kiinnostamaan pitempään. Loppukaadoksi täytyy miettiä jotain extrakivaa. joka kiinnostas. Huomasin taas että Plättä on erittäin itsenäinen koira jota ei kärsi neuvoa.

             501618.jpg

                   "pikkukoira lähtee elämänsä ekalle verijäljelle"