Aamulla metsään eilisiltana vedetylle jäljelle. Jäljen iäksi tuli noin 12,5h. Kaadolle laitoin broikkupullan kestokanin alle. Makauksilla oli ruokanappuloita. Jäljen pituus oli ehkä noin 500mja siinä oli kaksi kulmamakausta sekä toisella osuudella puolivälissä makaus.

Lähtömakausta haisteli ja edelleenkin makaukseen ei astuta tassullakaan. Heti alussa oli jäljen vieressä suuri kuoppa joka kiinnosti niin että jäljeltä poistuttiin. Seisoin samoilla jalan sijoilla ja hinasin lopulta koiran takaisin jäljelle jota se jatkoi muina koirina kuin mitään ei ois väliin tapahtunutkaan. Ensimmäiselle kulmalle (jälki jatkui vasemmalle) tuli oikealta kaartaen. Makauksen haisteli hyvin, nappuloita ei syönyt. Seuraavaksi jälki meni kannon vierestä joka sekin veti magneetin lailla puoleensa koloineen. Palautus taas jäljelle. Toinen makaus jälleen hyvin ilman nappuloiden syöntiä. Toinen kulmamakaus oli kaatuneen puun juurakon vieressä, Plättä kävi makauksen tutkittuaan haistelemassa vielä juurakon ennenkuin lähti jatkamaan jäljelle. Viimeisellä osuudella sain jo jarrutella koiraa. Loppukaato oli lähellä tietä ja juuri ennen kaadolle saapumista meni auto ohitse, jolloin koira nosti kuonon ja käveli viistosti ohi kaadon. Palautus jäljelle ja viimeiset metrit sujuvasti. Nyt kestokanikin kiinnosti sen verran että kaivoi oma-aloitteisesti broikun alta ja tutki vielä varmuuden vuoksi ettei jäänyt mitään.

Plätälle voi edelleenkin pidentää jäljen mittaa. Kaikenlainen ylimääräinen vain kiinnostaa, varsinkin alkumatkasta eli jäljet on tehtävä niin että matkalla on "häiriötekijöitä". Lisäksi seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla sellaista jälkeä joka menee ojien yli. Makauksille ei kannata nappuloita laittaa, ne ei ole kovassa kurssissa Plätän mittarilla, makkaralientä vois kokeilla myös.