Koska meillä nykyään ei juurikaan tapahdu mitään, tai siis tapahtuu kyllä jatkuvasti, mutta ei mitään normaalista arkihommista poikkeavaa. Kalle ei ole hoidossa kun hoitaja on sairastunut, varahoitopaikkaan olisi mahdollisuus mutta olkoon nyt kotona, kun ei ole pakko hoitoon viedä (ei siis pakkohoitoon). Aamuisin  tai paremminkin aamuöisin, Kalle kömpii meidän sänkyyn. Ja jos välillä tuntuu että poika sais oppia puhumaan jotta sitä ymmärtäs mitä tahtoo, niin aamuisin taas toivoo että ei osais puhua. Tänäkin aamuna kalakatus alkoi ennen puolta seiskaa. Ja kun yrittää sanoa että ollaan hiljaa kun vauvakin nukkuu niin alkaa laulaminen, ja laulaahan ei voi kuin isolla äänellä. Että se on sama nousta sitten kaffen keittoon. Kallen sanakirjaa onkin päivitetty taas...

Parina iltana luin iltasadun (meillä on ennen vain menty nukkumaan), Dumbo-kirja tuli vauvalle sairaalan lahjakassin mukana. Tosi tylsä kirja. Vaan ei Kallen mielestä. Sitä pitäs lukea joka kerta, eikä Jounikaan ole päässyt yhtään helpommalla. Ja Jounihan suorastaan "nauttii" ääneen lukemisesta, eilen illallaki oli kuulemma jättäny rivejä väliin. Muttamutta tästä jää taatusti jossain vaiheessa kiinni, sano mun sanoneen... Tänään päiväunille mennessä yritin lukea vaihteeksi kirjaa mimmi-lehmästä, kesken kaiken Kalle otti kirjan sanoi poppu, ja antoi Dumbo-kirjan mulle...

Vauva täyttää tänään 3-viikkoa. Poseerauskuvat otettiin heti aamusta kun vaatteet oli vielä puhtaat. Tyttö kun tykkää vaatteiden vaihtelusta, keneen lie tullut? Päivärytmi alkaa vähitellen muodostuun, iltaisin tankataan niin paljon että yöt menee korkeintaan kahdella lyhyellä herätyksellä, viime yönä vain yhdellä. Vielä kun aamulla sais vaikka tunnin pitempään nukkua rauhassa. Välillä kyllä tuntuu kun meno ja meteli on hurjinta että olen valmis tapaus hullujen huoneelle, silloin sitä toivoo että sanonta mitä kaikki hokee pitää paikkaansa: vauva-aika menee nopeasti. Jätän sen hokeman alkuosan sanomatta.

1370885.jpg

Tänään tajusin että kevät on tulossa, se on jo Artjärven korkeudella! Kohta se on täälläkin, jippii. Katja kertoili kevättouhuistaan jolloin minäkin heräsin vilkaiseen kalenteria.  Täytyy seuraavalla kauppareissulla hankkia kukansiemenet ja multaa. Jos krassit sais multaan vähän viime vuotta ennen jotta ehtisivät kukkiakin. Purkkien hamstraus alkoi n-y-t! Yleensäkin pitäs alkaa kukkamullat jo uusimaan niille ruoskille jotka ovat talven yli kituuttaneet. Olikohan mulla kellarissa talvisäilössä jotain?? Milloin uus viherpiha ilmestyy vai onko posteljooni pölliny sen?

Papu on vilkaissut myös kalenteriin ja alkanut vaihtaan kesäturkkiin (sen näkee kyllä lattiastakin). Jutan juoksu alkaa olla ohi, Plätällä sen sijaan on tarjouspäivät meneillään ja se ahdisteleekin Reino-raukkaa välillä niin että Reiska on hätää kärsimässä. Ulkona on jääkausi, potkurilla ois lysti mennä jos kengät ei luistas ja siellä missä ei kengät luista ei luista myöskään potkurikaan , kun hiekkaa on kylvetty ihan kiitettävästi. Tassuralli pyörii joka ulkoilun jälkeen kun kuivattavana pienessä tuulikaapissa on 20 karvajalkaa. Loppukevennyksenä kerrottakoon että natsa meni ekalla katsastuksella läpi ilman vikalistaa:)