Vuosittainen matka messariin oli tällä kertaa Haapajärvisten völjyssä. Vähän kiirusta oli pakkaamisten ja valmistelujen suhteen kun joka ilta oli jotain ohjelmaa, töistä karkasin perjantaina kun ei millään malttanut enään odottaa. Muun lauman suunnistaessa Kuhmoon, me Plätän kans ajettiin Ylivieskaan Kärkkäiselle täydentään joululahjaläjää. Kärkkäisen kassalta selvisin suht pienelllä summalla, ilman niitä joululahjoja. Meriläisen leipomon tuoreet "pikkupullat" vielä mukaan ja suunta kohti Haapajärveä.

Marja, Matti ja Energia-Allu saapui joten ei ollut enään matot suorassa talonväellä. Allua seuratessa totesin että Plättähän onkin aika rauhallinen beagle. En enään muista onko se ollu joskus "tuommonen". Plättä pääsi tutustumaan myös Alpo-kissaan. Koira tuli melko vauhdilla pois pöydän alta! Kiinnostusta vielä oli sen verran että kissa pääsi ulkoilemaan. Bussikuljetusta odotellessa lämmittelimme pullon glogiä. Linja-autossa varasimme takaosaston kun tilaa oli niin paljon että kaikki sai oman penkkiparin. Juttua riitti vielä Jyväskylään asti ja sitten totesimme että kenties kannattaa nukkuakin vähän.

Aamulla messarissa suunnistin Plätän kans parkkiin kehämme laidalle. Hiukan väärin tuli valittua paikka sillä läheltä tuli kulku ulkoilutuspaikalle ja se kylmyys ja tupakan savu oli kauhiaa. Koska beaglekehä alkoi vasta puolenpäivän jälkeen shoppailtiin Plätän kans aamupäivä. Lopulta beaglepoppoota alkoi saapua paikalle muitakin. Plätän sisko Bonbon oli nauttinut juhla-aterian omatoimisesti edellisenä iltana joten kehässä nähtiin perätysten jalat ja maha. Tanskalaistuomari syynäs kaikki koirat tarkkaan ja isoimpia käytti jopa sylissä painoa tunnusteltaessa. Avoimen narttujen kohdalla Plättä ei miellyttänyt hoikkudella ja Bonbonin kohdalla tuomari kysyikin Annelta että onko tämä koira syönyt tuon edellisen ruuat. Slim-Plättis siis H.

"Bra uttryck. Bra förhållarde skalle - näsparti. Bra öron. Lagom lång hals. Kunde ha mer substand i knappen och djupare och längre bröstkorg. Raka framber och välvinklad bakställ Mycket tunn och inte i kondition och därför er "god". AVO H, tuom. Sven Lövenkjaer, Tanska

Heti Plätän vuoron jälkeen Katja tuli hakemaan ja suunnattiin kohti Lahtea. Tosin matkalla poikettiin Vantaan Ikealle lisämään matkatavaroita. Onneksi Ikean kassit on isoja ja niihin mahtuu paljon. Mopsit Armi ja Tinttu esittelivät Plätälle asuntoaan mutta pikku-Pättä oli jo niin väsynyt ettei juurikaan jaksanut ymmärtää mopojen sielunelämää. Katjan kans käytiin syömässä jossain keskustassa ja vielä ennen lamppujen sammumista koirien kans lenkillä. Aamulla piti taas kerätä kamppeet jotka olin onnistunut levittämään pitkin Armilaa (osa jäi kuitenkin) ja suunnistaa jällen Helsinkiin.

Tällä kertaa beaglet oli aamusta joten ensin kehä ja sitten huvi. Plättä oli ihan kypsä näyttelyhommaan eikä sitä huvittanut liikkua paskasilla matoilla jossa niin moni muukin oli jo juossu. Se luikerteli liikkeet jotenkuten ja pöydälläkin meinas saada hepulin kun tultiin koplaamaan ilman käsien pesua edellisen jälkeen.

"Hieman kevytrakenteinen narttu, joka voisi olla tiiviimpi rungoltaan. Luusto voisi olla voimakkaampi. Hyvä pää, hieman kevyt kuono. Hyvät tummat silmät. Saisi liikkua pidemmällä taka-askeleella. Tarvitsee lisää massaa ja luustoa." AVO H, tuom. Kirsti Lummelampi

Sitten vuorossa oli shoppailua messarin osastoilla. Plättä sai oman vaaleanpunaisen kruunupedin, lapset saa joululahjaksi mopsin ja beaglen, lisäksi ostin vilkkupantoja, luita, beaglekassin, niin ja trimmaustarvikemyyjältä ostin pitkäkarvaisen koiran selvitysharjan . Viikonloppu oli lyhyt vaikka siihen mahtuikin paljon. Bussi lähti kohti pohjoista puoli neljältä joten piti sanoa Katjalle kiitos ja heiheit ensi kertaan. Marja ja Erja oli vissiin viettänyt hotellissa pyjamabileita kun olivat niin väsyneitä. Koirien arvostelua kerrattiin kotimatkalla mutta torkahdin minäkin jossain välissä. Kahden pysähdyksen taktiikalla oltiin Haapajärven pakkasessa klo 22.30 jossa muutaman tavaroiden vaihdon autosta toiseen lähdin ajelemaan kotiinpäin tähdenlentojen alla. Omaan sänkyyn kömmin puoli yhdeltä. Maanantaina töissä varsin "reippaana". Kiva reissu vaikka näyttelyt jäikin meillä sijalle kaks, en silti jaksain tämmöstä enempää kuin kerran vuodessa. Joten ens vuonna taas.