Juhlapäivä aloitettiin mejäilemällä aamusta. Plätän jälki oli n. 600m kolmella kulmamakauksella varustettu. Pikkukoira lähti innokkaasti jäljelle, eka osuudella tiheä kuusikko veti taas puoleensa (alueella paljon jäniksiä). Kun estin puskaan menemästä koira jatkoi taas jälkeä myöten kuin mitään ei olisi muuta tapahtunutkaan. Makaukset kiinnostaa kerta toisensa jälkeen vähemmän, vaikka nyt niillä oli makkaralientä, ei niille suotu nopeaa nuuhkaisua enempää. Plättä on nopea jäljestäjä, jopa niin nopea että siinä ajassa ehtii kurkata kannon alle, kiivetä puuta vasten, kaivaa mätästä, haahuilla omiaan puolella sun toisella. Minä ehdin kulkea vain normaalia vauhtia jäljen päällä. Uskomaton otus! Ja neuvoahan ei kärsi, kyllä se tietää mitä ollaan tekemässä. Vauhtia ei ole kuitenkaan niin paljoa että sitä jarruttamalla koira tekisi tarkempaa, se on vain niin kerkeävä.

Papun jälki oli myös n. 600m, kahdella kulmamakauksella ja kolmella suoran pätkän makauksella. Eka makauksella oli makkaralientä ja koira merkkasi sen tosi hyvin. Myös eka kulma meni hyvin. Toisen osuuden makaukselta lähti haahuilemaan ja Jouni joutui palauttamaan jäljelle. Sitten loppumatkasta on ohjaajalta muisti pois, lisätään jos muistuu mieleen. Lokki löytyi jäljen päästä joka tapauksessa, josta koira onnellinen.

Sitten suuntasin Papun ja Jutan kanssa kohti Oulaisten ryhmänäyttelyä. Jutta taas hienosti ROP-Vet ja vielä narttujen toinen. Veteraanikisassa ei sitten menestystä tullut. Papu oli ainoa käyttöluokan narttu ja sai EH1. Lisäksi piti jännätä Leevi-tollerin ja Nippe-karhukoiran menestystä, molemmat oli hienosti ROP. Nippe piti jännitystä yllä ollen loppujen lopuksi koko näyttelyn kaunein! Suuret onnittelut Karoliina ja Nippe, unohtamatta handleri Seppoa ja kuvaaja Helliä!

Jutta: Mittasuhteiltaan erinomainen. Ihanne kokoinen. Kevyesti liikkuva. Kaunispiirteinen pää, missä iän tuomaa harmautta. Erinomainen ylälinja. Kevyehkö raajaluusto. Erinomaiset kulmaukset. Karvapeite hyvä. Kevyt liike. Miellyttävä luonne. VET ERI1 PN2 ROP-VET Tuomari Matti Palojärvi

Papu: Ikäistään nuoremmalta vaikuttava narttu, jolla voisi olla selvempi sukupuolileima. Kokoon tarpeeksi voimakas luusto, runko voisi olla tilavampi. Kaunis ilme ja hyvä kallo. Kuono-osa voisi olla täyteläisempi. Varsin hyvin kulmautuneet raajat. Pehmeät ranteet. Hiukan huolimattomat etuliikkeet. Liikkuu erinomaisesti sivusta katsottuna. Mallikas esiintyminen. KÄY EH1 Tuomari Elena Ruskovaara