Kun ei ole ehtinyt kirjoittaa niitä niin nyt joutuu kaivelemaan muistilokeroita ihan kunnolla. Varmaan osa on jo unohtunutkin...

TIISTAI

Antinkankaan koululla Friidan ja Vegan seurana. Kunnon häiriötreeniä kun koululla sattui olemaan joulujuhlat ja sitä väkeä ramppasi sitten koko ajan. Papulla tein lähinnä torstain kertauksia enkä nyt muista miten ne sattui menemään. Jossain vaiheessa alkoi Papun häiriömittari hehkuttaa punaista eikä treenejä kannattanut enään jatkaa. Lopuksi päästettiin koirat laukkomaan läheiselle kentälle. Papusta oli vähän tylsiä kaiffareita kun Friikkua ei juokseminen kiinnostanut ja Vegarakin juoksi edellä vain pitkiä suoria. Papu kun on tottunut olemaan ensisijaisesti ajettavana ja jos beagleja ajaa niin mutkittelemaan niiden perässä.

TORSTAI

Katrin tunnilla otettiin seuraamisen käännöksiä oikeaan, paikalla ja liikkeessä. Mun täytyy opetella itse kääntymään rauhallisesti kun eihän tuon kokoinen otus heti saa jarrutettua kun liikkeelle lähtee. Se on nääs massa joka liikkuu. Oikealle käännökset onnistu paremmin kun seuraamista oli pitempi pätkä. Luoksetulon maahanmenoa treenattiin kans, ja ne onnistu vallan mainiosti. Oon vain liikaa treenannu niin että koira tulee pitkälle mua kohti ennen kuin pysäytän ja niinpä se tulee silloin turhan lähelle. Nyt annoin käskyn heti kun koira otti laukka askeleen. Kauko-ohjauksia treenattiin pitkältä matkalla maahan-istu-sarjoja. Otettiin vielä Paula kanssa ristiin kaukoja. Papu katsoi ensin Paulaa kun käskytti Jeppeä, käskyn jälkeen katsoi Jeppeä tekeekö se oikein ja sitten se katsoi mua että mitä minä käsken tekemään:) Onnistui hyvin, ei tehnyt Paulan käskyistä. Kapulan heittoa treenattiin niin että palkkasin heiton jälkeen ja hain ite kapulan. Paavo oli vähän ymmällään hommasta kun joutu vaan istua töröttämään. Kun lopulta annoin sen hakea, leikki kapulalla nakellen sitä. Eli kierrokset nousi. Kapulan luovutusta tarpeeksi lähellä pitää treenata lisää.

PERJANTAI

Jälleen Frridan ja Vegan seurassa Antinkankaalla. Papulle luoksetulon läpijuoksuja monta, vähän meinas olla vauhti hitaanpuoleista. Tein vielä uhkarohkean kokeilun tekemällä pysäytyksetkin, Jee, se toimii! Kauko-ohjauksissa jälleen seiso-maahan liikkeessä hiukan edistää. Liikkeestä pysäytykset onnistu muutamaa väärää asentoa lukuunottamatta hyvin. Tehotreenit jatkuu ens viikolla. Pitäisi varmaan kattoa se tavoitekoekin valmiiksi, aikasintaan helmikuulle jos uskaltas kalenteriin merkitä. 

2160378.jpg

"Lusikalla annettu, mullekko?"

2160381.jpg

The end