Reiska oli ilmoitettu Tupokselle Laamasen Mian valmennukseen. Aamulla vielä mietin miksi sitä joka paikkaan innostuukin lähtemään tuon tasoisen koiran kanssa, mutta kolmituntisen jälkeen olin erittäin tyytyväinen koiraan. Ehkä se motivaatiokin löytyy vähitellen, kun Reiska pääsi taas näyttämään osaamisensa. Rataantutustumisen jälkeen tosin tuntu että huh-huh mikä "pätkä", mutta kun sinne koiran kanssa meni niin eipäs se oikeestaan niin vaikea ollutkaan. Mia halusi että kaikki menevät ensin koko pätkän, kertoi sitten missä mättää ja lopuksi jankattiin niitä vaikeita juttuja. Puomin alastulon varmistelin ehkä liikaakin, puomille putken jälkeen vein vähän turhan lähelle joten olin hieman myöhässä seuraavalla hypyllä. Keinulla varmistelin myös kun muistissa Kajaanin kisalento. Pujotteluhan meillä tökkii sehän on päivän selvää. Loppusuoralle en osannut rataantutustumisessa kehittää mitään järkevää joten kun koiralla oli vauhtia niin tehtiin takaaleikkauksia ja ylläripylläri: nehän onnistui!

Mian kommentit: Reiskassa on positiivistä se että se ei mene hajujen perässä vaan innokkaasti tekee mitä pyydetään, joten meillä on hyvä suhde. Koira masentuu kun jätän sen istumaan ekan esteen taakse ja sen johdosta suorittaa radan kakkosvaihteella kun vaihteisto löytyy vitoseen saakka. Keinu ja pujottelu treenattava erikseen, no keinunhan se "osaa" mutta unohtelee välillä. Pujottelussa jos tulee virhe, jättää huomioimatta ja tehdä jotain minkä koira osaa jotta pääsee palkkaamaan. Lisäksi sitä palkkaa pitäs saada paljon useammin kuin vain radan lopussa. Ja koiralta painoa pois jotta kääntyy ja vauhtia tulee entisestään (mihin mä sitte enään kerkeän?).

Kun lopuksi otettiin rataa pätkissä neuvojen kera niin alussa tein makupalalla kiusaamista ja siitä lentävä lähtö, koira lähti kuin vimmattu joten oman vauhdin kanssa sitten ongelmia. Sitten sain käskyn että helpoissa paikoissa minun ei tarvitse sanoa koiralle käskyjä esteiden niminä vaan tsempata senkin edestä sitä. "Tuletule, hienosti, tuo tuolla, hyvä jätkä, mennään, tämä ja sitten tämä..." Hiphei se onnistui!:o) Kein ua siis harjoiteltava itsenäisenä esteenä varmaksi jotta turha varmistelu jää pois. Keinun kolahdus pitäisi olla koiralle merkki jatkaa matkaa. Vaikeuksia tuotti kaksi hyppyä lähes rinnakkain joista toinen piti hypätä takaisinpäin, esteiden väli oli koiran mentävä. Tätä otetiin useammasti jotta saisin omat askelkuviot passaamaan. Reiska kiihtyi sen verran että alkoi haukkumaan mulle jankkaamisesta, se kuitenkin suoritti pätkän aina niin kuin ohjasin. Loppusuoralle sain neuvon tehdä ennen ensimmäistä hyppyä valssin jotta koira kääntyy kunnolla eikä seuraavaa hyppyä ajatellen mutka mene pitkäksi.

Nyt sitten on Reiskalle ruokakuppiohjelmaa (mielestäni kaikkein paras koulutushetki) eli tarkoitus on saada koira kiihtymään ja lähtemään räjähtävällä voimalla eteenpäin kun lasken yksi-kaksi-kolme-mene. Tätä treenataan kotona ja ensi keväällä otetaan käyttöön treeneihin. Lisäksi yritän löytää jonkun lelun joka on paksun eikun ison pojan mieleen. Olkoon sitten kestokani jos se miellyttää:) Sattuipa hallilla sekin että Reiska pitkästä aikaa räsähti toiselle koiralle. Istuin Reiska vasemmalla puolen kun Hilppa tuli Oona-parsonin kanssa ja ilmeisesti Oona meni Reiskan mielestä liian läheltä meidän reppua jolloin tuijotuksen jälkeen jätkä päätti ajaa Oonan pois. Valitettavasti mun jalka oli edessä. Oliko räsähdys väsymyksen merkki? kivun? vai pelkästään vahtimisen aikaan saannos? opittu käyttäytymismalli? Tätä ei ole sitten pallienpoiston jälkeen sattunut ja Oonaakin haisteli ohimennen ennen kuin aloitettiin treeni. Kumma homma

Papu kävi lauantaina aamulla ensin metäslintujahdissa ja illalla vielä Tammanlahdella Jounin kans kattomassa sorsia. Teeriparvi oli lähtenyt mutta paikka oli ollut sellaista risukkoa ettei mahdollisuutta ampua. Tammanlahdella oli joutsenia jotka meille turhan suuria paisteja. Reissuilla oli rähjäännytty sen verran että vasemman etutassun anturassa oli pieni haava, onneksi ei vaivaa koiraa mitenkään. Torstai iltana tuli myös valmiushälytys etsintöihin, jouduin kuitenkin kieltäytymään kun aamuvuoroon meno. Etsittävä oli löytynyt poliisien toimesta aamuyöstä hengissä, hyvä joskus näinkin päättyvä etsintä.