Torstaina alko Papun tokokoulu. Oli ihan kummallista mennä treenaan kun ei tarvinnu suunnitella mitään omaa eikä kenenkään muunkaan treeniä. Millonhan tämmönen tilanne on viimeksi ollu?

Eka kerta oli lähinnä katsastusta missä mennään. Seuraamisessa Papu pisteli parastaan, sillä oli virtaa, seuras väliin jopa kontaktissa, piti paikkansa ja jopa parin askeleen ja paikalla käännöksissä se toimi. Lopussa tosin alkoi ote herpaantua, liekö syynä ollut mukana kentällä juossut Kalle. Juoksuosuuteen sain neuvoja kun niissähän koira jääpi kuin mummo rannalle. Samoin peruuttamista harjoitellaan kun Papu tahtoo siinä kaartaa väkisin ulospäin. Lisäksi omaa kävelytyyliä pitää harjoitella.

Luoksetulossa otettiin molemmat pysäytykset. Papulla ei meinannu sytyttää että sen kuului lähteä makuulta liikkeelle. Eka pätkä hitaanlaisesti, seisominen ok. Toinen pätkä jo vauhdilla (kuvitteli vissiin homman olevan loppusuoralla) ja meni kuitenki maahan, tähän palkkasin. Otin myös luoksetulon jossa ekan pysäytyksen kohdalla annoinkin liki-käskyn. Tällä tarkoitus saada lisää vauihtia myös ekalle pätkälle.

Paikallaolo otettiin niin että koirat laitettiin eri aikaan maahan ja perusasentoon (EVL-tyyliin). Tässäkään ei ongelmia (ainakaan vielä). Kauko-ohjaustahan me ollaan otettu kaikilla kolmella liikkeellä jo aiemmin ilman mitään erikoista ongelmaa. Lopuksi otettiin vielä ruutua. Sekä sinne lähetystä että sieltä pois tuloa. Ruutuunmenossa käytin makupalalautasta, Papu söi broikut ja toi lautasen kun en ollu tarpeksi nopea. Toisella kertaa tyhjä lautanen sama homma ilman syöntiä. Eli ei siis palkaksi mitään mitä ei saa noutaa. Loppuosan harjoitus tehtiin niin että vein koiran seisomaan, lähetyspaikalta käskin maahan ja sitten kävelykuvio luoksetulolla. Tässä ei taas Paavo ymmärtänyt että makuulta piti lähteä liikkeelle. Lisäksi tuli lönkötellen ettei meinannut kenttä riittää.

Papu kesti Kallen läsnäolon, oli innokas eikä töhöttänyt liikaa. Makupaloja ei edelleenkään osaa ottaa kopiksi, pitäs vissiin olla kinttaan kokoisia makupaloja. Helka nukkui lähes koko treenien ajan ja Kalle oppi lauseen: "missä ruutu". Plätällehän hoetaan kököttämisen lisäksi missä merkki-käskyä.