Tätä ei ole kukaan päivittänyt. Voisin kertoa monta syytä mutta antaa nyt olla.

Meillä kesäkuun eka viikonloppu kuluu yleensä Kallen synttäreiden merkeissä kun toiset juhlii koulujen päättymistä. Mitenköhän ne juhlat sitten järjestellään kun Kalle menee kouluun? No, siihen on vielä parisen vuotta. Harmikseni Riihimäellä järjestettiin beagle-erkkari juuri tuona synttäripäivänä. Muutoinhan asia tuskin ois harmittanut mutta siellä oli rodun erikoistuomari Ruotsista. Asiaa pitkään pohdittuani päätin jättää näyttelyyn menemättä mutta sitten Erja oli kiinnostunut reissusta ja lupasi ottaa koirat kyytiin. Ihan kaikkea kolmea en Erjan riesaksi viitsinyt pukata varsinkin kun Erjan oma Iiro ja "naapurin" Perakin lähti kyytiin. Siinä oli häkkien sovittelua viiattiin ennen reissua. Niinpä vein perjantai-iltana Ruskan ja Poppiksen yökyläilemään Haapajärvelle ja näin ollen Markuskin pääsi tuntemaan millaista on elää isomman koiralauman kanssa. Ruska ois halunnut myös saunomaan tuossa hotellissa mutta se ei kuulemma kuulunut hintaan.

Riihimäellä oli ollut helteinen päivä. Nämä aurinkokennoilla varustelluille koirille se kyllä passaa vaikka vähän veteläksi se vetääkin. Ruska oli kuitenkin nauttinut vuoroaan odotellessa hieman eväitä (muiden ja luvatta) ja Markus oli huolehtinut koirien juottamisesta. Hieno päivä Erjalla oli lauman kanssa ollut: Pera PU3, Iiro Eh, Poppis VSP ja serti ja Ruska ROP-veteraani. Valtavan suuri KIITOS Erjalle menestyksestä koirieni kanssa! Koska Markukselle tuli tuolta reissulta uusi koira taloon ei meidän likkojen kaikki palkintoeväät ollut mahtunut kyytiin. Niitä roudataan sitten heinäkuun alusta Kokkolan näyttelystä kotiin päin. Liukkosille kiitoksia tästä jo etukäteen. Molemmat likat antoivat myös sylkinäytteensä jenkkiläiseen beagletutkimukseen jolla tutkitaan MLS-sairautta joka tunnetaan myös chinese beagle syndrome-nimellä. Tutkimukseen siis tarvittiin terveitä koiria näytteen antajiksi.

Poppiksen arvostelu: Very very bautiful head. Long, lowset ears. Correct bite. A shade light eye. But sweet expression. Excellent topline and underline. Good bone and angulation. Excellent moved. Carries her tail a bit gayly (?) JUN ERI1 SA PN1 serti VSP tuom. Catharina Linde-Forsberg

Ruskan arvostelu: Veteran bitch in excellent conditions. Nice head but little bit large and protruding eyes. Correct bite. Supe rstrong topline. Excellent ribcage and bone. Good angulations. Moves with drive. Correct tail. Good coat. VET ERI1 SA ROP-veteraani tuom: Catharina Linde-Forsberg

Näyttelyn aikana me siis juhlimme Kallen 5-vuotissynttäreitä. Vieraita kävi, lahjoja auottiin, legoja kasattiin, kakkua syötiin. Kaiken kaikkiaan siis kivat juhlat. Tänä vuonna juhlat jatkuivat kolmen päivän ajan mutta sillä periaatteella että virallinen osuus oli lauantaina ja muut saivat rääppiäiset juhlista. Ihan hyvä näin niin ehti kaikkien veiraiden kanssa jutellakin. Illalla ajoin vielä Haapajärvelle hakemaan voittoisat likat kotiin ja näin samalla Rekikoiran eli Freki-göötin.

Seuraavalla viikolla Kalle kävi 5-vuotisneuvolassa. Helkan kanssa odottelimme aulassa kun Kalle oli reippaana poikana kertoillut kuulumisensa ja tehnyt vaadittavat hyppelyt, temppuilut  ja mittaukset. Pituutta oli nyt 113.3cm eli kuutisen senttiä lisää vuoden aikana. Painoa oli 17.4kg. Piirustushommelit oli tehnyt hyvin tarkasti, samoin muut tarkkuutta vaativat. Näkö oli testattu E-taululla ja ainoastaan kuulon testauksessa oli jällen loppuvaiheessa tuumannut ettei enään viitsis. Se mitä terveydenhoitaja oli kysellyt ja mitä Kalle oli niihin vastaillut jää hämärän peittoon sillä Kalle ei muistanut mitä siellä juteltiin. Ehkä vain hyvä ettei me tiedetä ihan kaikkea...

Seuraavana viikonloppuna oli vuorossa Plätän mejäkoe Hailuodossa. Harvoin jälkiä voi kesäkuussa tehdä helteessä T-paita päällä mutta tuolla voi. Upeat puistomaiset jäkälämaastot jossa sopiva tuulenvire ettei itikat pääse kiusaamaan. Ainoa vaan että vaikka Hailuoto on lähellä joutuu matkoihin varaamaan aikaa lauttamatkan takia reilusti. Jälkienteko päivä ei alkanut ihan oppikirjan mukaan. Aamulla suuntasin jo kasiksi terveyskeskukseen Kallen kans. Kallen selässä oli ollut jokunen näppylä ja ne tulehtuivat, lisäksi niitä näppyjä oli tullut jokunen lisää. Ensimmäinen hoitaja epäili vesirokkoa vaikka ei kuumetta eikä näppylät itikanpistoja kummempia. Toinen hoitajakin epäili vesirokoksi tai märkäruveksi. Vielä kolmaskin hoitaja kävi näppylöitä kummastelemassa ja päätettiin jäädä odottaan lääkäriä. Lääkäri sitten totes että näyttäs vesirokolta mutta jo ohimenevältä kun näpyt kuivia. No eihän ne vesikellukoita ole missään vaiheessa ollutkaan.

Lääkärireissun jälkeen sitten pikaisesti prismasta hakemaan vissyä ja vähän evästä. Kun ollaan kassojen lähellä menossa kuulutetaan että kauppa heti tyhjäksi tulipalon vuoksi. Ostoksia ei voi maksaa vaan ne pitää jättää kauppaan. Ei auta kuin poistua. Kallelle tämä oli varmasti huippujännää kun pihalla oli poliisiautoa ja paloautoa, kaupan takana vielä ambulanssikin. Kaupan tuuletusta ei jääty odottamaan vaan piipahdin lähikaupassa matkalla. Tässä vaiheessa alkoi olla jo kiire että ehtisin klo 11 lauttaan Oulunsaloon. Kun sitten kaiken kiireen jälkeen pääsin lauttarantaan, läpsähtivät portit melkein nenän edestä kiinni lautan ollessa täys. Onneksi lisälautta lähti puolen tunnin päästä. Kaikkien kommellusten jälkeen jälki tuli tehtyä ja vielä kotiinki päästyä. Tämä Hailuodon koe taitaa olla mun kohdalla kirottu sillä vuosi sitten teloin ennen koetta varpaani mustaksi enkä voinut osallistua. Kannattaakohan ens vuonna edes ilmottautua?

Sunnuntaina Plätälle sattui päivän viimeinen jälki joka maastoltaan oli kaikkea muuta kuin puisto eli huonoin mahdollinen meille. Plättä kun alkaa suopursujen seassa loikkimaan kuin kenguru ja siinä pikkukoiralla äkkiä unohtuu mitä oltiin tekemässä. Niin kävi nytkin. Jouduin toisella osuudella käskyttämään ja kuningatar päätti että jäljesteleppä jatko ihan ite.

Koeselostus: Plättä tutkii lähdön hyvin ja lähtee iloisesti pompottamaan jälkeä pitkin maa- ja ilmavainua käyttäen. 1. osuus hieman  jäljen ulkopuolella sivussa ja makuu jää merkkaamatta. 1. kulma jolla katko, pari tarkastuslenkkiä jäljen takana ja 2.osuudelle lenkillä. Sama iloinen pompottelu jatkuu puoleen väliin asti jäljen sivussa mutta tulee makuulle sivusta ja merkkaa sen. Melkein heti sen jälkeen riistapolut houkuttavat Plätän aina niin pitkälle että tuomitaan hukka. Puhtaalta uusi yritys, mutta sama toistuu melkein heti, 2. hukka. Yritetään vielä mutta motivaatio verijälkeen on lopahtanut ja Plättä tutkii parit puunaluset tarkasti ja päättää lähteä  muihin töihin. 3. hukka ja koe keskeytetään. Plättä osoitti osaavansa jäljestää. Tänään metsän muut hajut olivat verijälkeä mielenkiintoisempia. Ohjaajan työskentelyä oli ilo seurata. VOI 0 tuom. Karla Sohlman