Plättis aloitti juoksun vaikka oli sovittu ettei sitä aloteta vielä tällä viikolla jottei Yllästelyt mene pipariksi. No, nythän ne joka tapauksessa menee osittain ja kirjaimellisesti. Reino Reipas pääsi sitten Tupostelemaan puuhaperjantain treeneihin. Ja kyllä agility on nautinnollista kun koira on osaava. Plättä on liian fiksu opetettava, mä joudun käyttään päätäni ihan liiaksi sen kans. Aiemmat mun agilitykoirat on ollu liian helposti lahjottavissa toimimaan oikein.

Reiska vihelteli taas hallin reunalla harjoituksiin tutustumisten ajan, ilmeisesti se päästää sillain ylimääräisiä paineita leikkimällä teepannua. Eka harjoiteltiin ihan vaan putkeen lähettämistä, 6 hypyltä putkeen. Reiskalla on vielä niin lyhyt napanuora tai sitte se tarttis silmälasit jotta ois nähny sen putken. Tosin mun pitäs kuulemma opetella keilaamaan jotta lähettämiset pienelle koiralle onnistuis. 

Sitten tehtiin tuosta ylemmästä pätkä 1-7. Ja jälleen se lähettäminen sinne putkeen... 6-11 pätkä onnistu kerralla jossei lasketa putkeen lähetystä. Kokopätkää ei ehditty ottaa.

Seuraavasta tehtiin kaks versiota. Ekassa lähetys putkeen ja vastaanottamaan pituuden taakse josta ohjataan koira hyppään matkalla 3-hyppy. Lähetys 7-hypylle ja vastaan otto 8-hypyn takaa. Olin varma että Reiska tulee putkesta niin tiukasti ulos että ohittaa kolmosen tai viimeistään juoksen pituuden pystytolppiin. Kumpaakaa ei kuitenkan päässeet treenikaverit näkemään. Toisessa versiossa sitten persjättöjä nin maan perusteellisesti: 3-4 väliin, 4-5 väliin, 6-7 ja 7-8 väleihin. Kyllä sai jalat liikkua lujaa, mutta olipa sujuvaa menoa. Reiska jopa irtos sinne putkeen niin että ihan yllätyin ja meinasin jatkoilta myöhästyä.

Loppuun vielä pätkä 1-6. Sai tehdä joko persjätön 4-5 väliin tai sitten vitoshypylle sen kumman flipflapin, valitsin persjätön. Tällä pätkälle Reino oli mennyt lujaa! Vitoshypltä se oli tehnyt tiukan käännöksen ja menny häntä kippuralla puomille.

Rata piirrokset Jossulta Jokirannasta.

Loppuun vielä kuva Kallen uudesta mukista johon kuuluu myös pari lautasta. Kiitos Kristiina, tää on niin suosittu ettei saisi edes pestä välillä:)