Tänä viikonloppuna on Helsingin messukeskuksen voittajanäyttelyt. Ne joiissa ollaan vuosi kausia käyty ja tarkoitus oli nytkin mennä. Plättäkin oli mukaan ilmoitettu ja Kuningatar ollut jo tovin aikaa lihotuskuurilla kun metsästysreissuilla hoikkui niin paljon että ois näyttänyt vain nälkäkurjelta muiden vieressä kehässä. Samalla reissulla oli tarkoitus käydä Nappilassa katsomassa millainen tyttö Pompannapista on tullut. Mitä lähemmäs tätä viikonloppua tultiin sen enempi alkoi tympäseen kun olin koiran sinne ilmoittanut. Turistina isossa näyttelyssä on niin paljon helpompaa. Sitten alkoi jo ahistaan että ollaan koko reissuun lähdössä kun olisi samana viikonloppuna paljon muutakin ohjelmaa. Kun matkasuunnitelmat muutui ja säätiedotukset uhkaili Helsingin hukkuvan lumeen, päätettiin jäädä lopulta kotiin. Uudet viikonloppusuunnitelmat olisi lasten joulujuhla, käsityömessut, jouluinen liikuntaesitys ja Plättäkin pääsisi tauon jälkeen jänismetsälle.

Torstai-iltana molemmat lapset itkivät kurkkukipua, tiesi se sitten sairaslomapäivää perjantaiksi. Lääkariaikaa odotellessa alkoi oma olokin olla voimaton. Niinpä ennen lääkäriin lähtöä kuumemittari näytti mulle 37.5. Lääkärissä Kallelle todettiin korvatulehdus, Helkalle vain punanen nielu ja itselleni nuhakuume. Iltaa kohden kuume nousi nousemistaan joten  lasten joulujuhla jäisi väliin. Plättäkin aloitti juoksun (sen joka piti olla jo syyskuussa) joten Poppis pääsisi metsään. Mutta lauantainapa oli pakkasta -24 eikä kukaan tarennut metsälle. Ilmalämpöpumppukin teki tenän joten halkoja on saanut uuniin kantaa. Tai siis Jouni on joutunut kantaan.

Tänään sunnuntaina alkaa tuntumaan että elämä voittaa, pystyn taas neulomaan, tai sitten se on vaan buranan ansiota. Tuloksia messarista on tipahdellut viestien muodossa, kiitos kaiffarit ja onnea teille! Silti tämän päivän ohjelmanumerot saapi jäädä väliin. Onneksi huomenna on vapaapäivä, saan paketoida viimeiset lahjat. Kerrankin olen saanut kaikki hankittua ajoissa, vielä kun saisi ne toimitettua eteenpäin.

Tässä lapset valmiina ekaan pikkujouluun, yhdet jäi siis välistä mutta maanantaina on Kallen kerhon joulujuhla, toivottavasti sinne päästään.