On sitä ootettukin, nimittäin lunta. Perjantaina satoi vähän pohjaksi ja viime yönä lisää. Ei vielä kuitenkaan niin paljoa ole että lumitöitä tarvisi tehdä. Huomattavasti valoisempaa ulkona kuitenkin. Tänään kaivettiin jo pulkkakin varastosta ja voi mahoton niitä riemun kiljahduksia mitä pulkasta kuului. 1053467.jpgperjantain lumitilanne

Lauantaiaamuna Jouni lähti Plätän kanssa metsään ja minä Kallen ja Papun seurassa koirakentälle. Ohjelmassa oli kauden viimeinen tokon harkkakisa. Tuomaroin VOI ja EVL-luokat. Osallistujia oli vain kourallinen, melkeimpä yksi per luokka joten cup-pisteet oli taatut osallistujille. AVO-luokassa liikkeinä oli liikkeestä maahan meno, luoksetulo, liikkeestä seisominen ja kauko-ohjaus. Maahanmeno oli täys kymppi. Mä oon ylpee! Luoksetulosta tuli läpijuoksu kun ei pysähtynyt käskystä, eli tässäpä meille pohdittavaa ja treenattavaa. Homma nimittäin toimii lähellä muttei kaukana, kaksoiskäskyllä muttei vaan toisella ja palkkapurkilla tms muttei millään "näkymättömällä". Mutta tylsäähän se ois jos ei tarvis treenata, pitäs varmaan sitte hankkia uus harrastus. Liikkeestä seisominen ja kauko-ohjaukset olivat myös mallisuorituksia eli niistä kympit. 35 pistettä neljästä kympistä, täytyy olla tyytyväinen. Vaikka koira joutuikin olemaan autossa omaan suoritukseen saakka katsellen ikkunasta muiden menoa ja lisäksi Kalle oli kentällä häiriönä, eli Papuhan on tarkka Kallen tekemisistä ja läsnäollessa Papun keskittymiskyky (se vähäinen) ei ole parhainta mahdollista.

Plättä puolestaan toimi metsässä taas moitteetta vaikka jänikset pysyivätkin liikkumattomissa. Eli hakua tuli laajalti, ei ajoa eikä myöskään sitä kaatoa. Alueella oli taas useampi ajokki töissä, taitaa kaikki Raahen alueen pupujussit asua tekoaltaan reunamilla. Sunnuntaina kun lunta oli tullut ihan kerros, meni Läpsyttimellä reilu tunti ihmetellessä ennenkuin toimintaa alkoi tapahtumaan. Tosin ajoa ei tälläkään kertaa saatu, jokunen haukku siltä oli irronnut, kyseessä oli äänistä päätellen ollut lenkkeilijöitä (yksi altaan ulkoilureiteistä kulkee sillä alueella). Eipäs ollut pikkukoira kuitenkaan lenkille mukaan lähtenyt vaan jatkanut työntekoa. Kummallakaan kerralla ei tuoreita jäniksen jälkiä ollut Jounikaan nähnyt.

Kun johonki hurahdan niin sitten hurahdetaan kunnolla, nyt innostuksen kohteena on kutominen. Mieli tekis kutoa enemmältikin mutta tuo aika (ja osin seurakin) rajoittaa. Kallen villasukat on olleet valmiit jo jonkin aikaa mutta vasta lauantaina sain ne pääteltyä. Samoin lauantaina valmistui bonzo Johannalle, herkullisen värisestä langasta. Oma harmaahan valmistui Lahden reissulla.

1053484.jpg1053517.jpg

Nyt puikoilla on Jounin lapaset ja omat sukat, jonossa on kahdet omat lapaset ja Kallelle pipo. Puikkoja pitäs hankkia lisää, tosin kauppareissulla tulee tarkistettua lankahyllyt toiveikkaina. Ensi viikon olenkin talvilomalla joten Ketunperällä saattaa kuulua puikkojen kilinää. Tänään isänpäivän kunniaksi kävimme ulkona syömässä, nimittäin metsästysseuramme hirvipeijaiset oli Oravan koululla joten ruuanlaitossa päästiin helpolla :o) Blogia olen nyt pitänyt vuoden päivät, ja vuosi sitten lunta oli pikkuisen enemmän kuin nyt. Kallen omalle sivulle tehty lisää päivityksiä.