Papu treenasi viikonloppuna mejää tehokkaasti. Tehokkaasti siinä mielessä että jälkiä tehtiin monta. Pituudelta ne ei olleet lainkaan koemittaisia, ei mallisia eikä ikäisiä. Eka jälki oli tarkoitus käydä tekemässä perjantai-iltana jotta lauantai aamuna voisi käydä ajamassa mutta selkäni vaati agilityntreenien jälken lepoa joten jäljen teko jäi aamuksi.

Lauantaina tein katkokulmajäljen eli jälki kolmella kulmalla joista eka koemallinen katko, toinen 90-peruskulma ja kolmas ysikymppinen katkolla (ilman sivuttaissiirtymiä. Makauksia tein pitkille sivuille eli toiselle ja neljännelle osuudelle. Papuhan on normaalisti Jounin ohjattava joten mulla on siitä muistituntuma että ainakin se vetää pirusti jäljellä. Lauantai-iltana kävin tekemässä ensin uuden jäljen ja sitten koiran kanssa aamulliselle. Eka osuus oikein mallikkaasti jäljen päällä neliveto päällä. Sain pitää aika lyhyellä liinalla jotta koira ei pääsisi singahtelemaan minne sattuu. Veretyksen lopussa kaksi rengastusta oikeaan (katko vasemmalle) ja vielä ennen veretyksen alkua yksi rengastus ulkoreunalle josta palatessa löysi jäljen. Toinen osuus oli kuivalla jäkäliköllä hakkuun reunassa ja Papu meni lähes koko osuuden jäljen vasemmalla puolen. Makauksesta sujuvasti ohi. Kulmalle tullessa jatkoi suoraan 6m päässä olevalla hiekkatien reunalle, katsoi oikealla ja vasemmalle, kääntyi jatkaen hyvää jäljestystä. Kolmas osuus alkumatkasta jäljen oikealla puolen ja loppumatka vasemmalla puolen, ennen kulmaa kuitenkin jäljen päällä. 90-katkon selvitti ulkokautta kaarroksella. Neljännen osuuden makauksen merkkasi hyvin ja kaadolle tuli vasemmalta kartaen. Vauhtikin tasaantui toiseilla osuudella ettei minun tarvinnut enään jarruttaa kumppareiden kannat pyöreänä. Oikein hyvä jäljestys. Ei tarvinnut koiraa palautella jäljelle missään vaiheessa.

Sunnuntaiaamun jäljellä oli kulmia, ensimmäinen, kolmas ja neljäs oikealle sekä toinen vasempaan suuntaan. Makauksia oli taas pitkillä osuuksilla eli kolmannella ja viidennellä. Tällä kertaa vauhti oli alusta asti sopivaa eikä isommin tarvinnut ankkurina narunpäässä roikkua. Papu meni koko jäljen lähes jäljen päällä, kulmat se selvitti vain  pienellä sivupistolla. Makaukset merkkas hyvin mutta toisen makauksen tietämillä oli runsaasti hirvenjälkiä joten makaukselta heti ensin hukka vasemmalle, palautus makaukselle josta kaarsi hukkaan oikealle. Uudestaan hiukan makauksesta eteenpäin puhtaalle jäljelle josta jatkoi. Kaadolle kaarsi oikealta. Ennen jäljestystä tein taas jäljen illaksi.

Sunnuntai-iltana odotti jälki mutta se sai sitten odottaa maanantaiaamuun asti taas mun selän takia. Ikää tälle jäljelle tuli 24h ja haastetta toi yöllinen vesisade. Aamulla tihkusateessa jälleen metsään. Tällä kertaa jälki oli piiitkä suora neljällä makauksella. Jälleen oli veto päällä Papulla ja sain jarruttaa hanskat savuten. Varmaan menohaluista johtuen koira aaltoili jäljen päällä. Eka makauksen merkkasi hvyin joskin meni ensin hiukan yli palaten sitten omatoimisesti siihen. Toisen makauksen merkkasi hätäisesti, kolmas jyrättiin vain yli joten palautin makaukselle. Neljäs mentiinkin sitten ihan tyystin vierestä ilman yritystäkään näyttää sitä. Jälleen palautus joka sekin tuotti koiralle hankaluuksia. Sen sijaan kaadolle tultiin tällä kertaa suoraan. Tämä treenisessio oli tässä nyt nenälomaa tovin aikaa. Papun kauden eka mejätreeni päivityskin on nyt kirjoitettu tuonne aiemmaksi.