Koko päiväksi luvattiin lumisadetta mutta onneksi sääennusteet meni sen verran huti että se mikä taivaalta tuli oli vettä. Eikä sitäkään juuri paljoa tullu. Näyttely oli kasarmialueella mikä jännitti Kallea. Jostain syystä Kalle sanoo pelkäävänsä panssarivaunuja. Nähtiin panssarivaunu ja muitakin armeijan härpäkkeita joten jospa pelko olisi voitettu.

Beaglejä oli vain 8 ilmoitettu ja niistä meidän kaksi. Aattelin että en osta luetteloa muutaman nimen takia mutta kun Krisse lupasi ostaa sen multa kannatin näyttelytoimikuntaa vitosella. Uroksia oli vain 2. Näistä avoimenluokan koira sai erin ja SAn. Nartuissa Poppis oli kuin villivarsa liikkuessaan ja seistessään kuin lapamato. Poppis liikkuu upeasti kunhan saa pomppuvaihteen pois päältä. Avoimen luokan nartuissa oli mukana Plätän lisäksi 4 muutaki. Jostain syystä Plättä ei näyttelyissä enään innostu yhtään ja siitä saa vähän tylsän vaikutelman kehän laidalta katsoessa. Lähinnä kyse taitaa kuitenkin olla asenteesta sillä Kuningatar haluaisi lämpimän kesäkelin ja puhtaan maton jossa voisi juoksennella. Vai onko se vain tyylikkään rauhallinen Poppaseen verrattuna? Plätälle silti luokkavoitto SAlla. PN-kisassa oli mukana Poppanen, Plättä ja Harringan Ilmatar "Maisa". Järjestys oli myös tuo, Poppaselle serti ja Maisalle sitten varaserti. Roppikierroksilla Poppanen sai liikkeestään kehuja ja voitti uroksen.

Ryhmäkisoja odotellessa Jouni lähti lasten kanssa kyläilemään ja minä jäin koirien kanssa näyttelypaikalle. Kerrankin oli aikaa seurata labbiskehää ja jutella tuttujen kanssa siellä. Tietenkin tuttujen koirien menestystä piti hurrata. Ryhmäkisat alkoivat ainakin tunnin myöhässä kun rotukehät venyivät. Venyyhän ne kun yhdessäkin rodussa tuomari tykkää niin paljon koirista että antaa kaikille ERIn (tai kaks sai vaan EH) ja tietysti kaikille sijoittuneille vielä SA. Ja näyttelykö on muka yks jalostusmittari? 6-ryhmässä oli 5 rotua: ajokoira, vanakko, beagle, dreeveri ja kettukoira. Kettukoira käteltiin pois. Poppanen sai ekan ruusukkeen koska häntä osoitti liikaa eteenpäin. Villivarsa ei ollut enään parhaimmassa vedossa joten lennokkaiden liikkeiden sijasta häntää jaksoi kannatella. Sijoitus siis RYP4 ja kotimatkalle päästiin. Kiireesti poikettiin vielä Kajaanin prismassa kun Kallelle piti saada lenkkarit ja Raahessa ei ollut sopivaa kokoa. Löytyi myös tarjous kumpparit joten hyvä reissu.

Ainahan ne näyttelymakkarat maistuu:)

Poppasen arvostelu: Todella kevyesti liikkuva. Kaunis pää ja korvat, kuiva kaula. Tiivis jäntevä runko, todella hyvä lantio. Hyvät varmat raajat. Riittävä mutta hieman pehmeä karva. Väri oikea, luonne miellyttävä. 37cm. NUO ERI1 SA PN1 serti ROP RYP4. Tuom. Kauno Määttä

Plätän arvostelu: Iloisesti esiintyvä. Kevyet liikkeet omaava. Kaunis pää ja korvat. Kuiva kaula, tiivis jäntevä runko. Hyvä lantio. Hyvät varmat raajat, joissa hyvät käpälät. Karva riittävä, mutta hiukan pehmyt. Väri ja luonne oikea. 36,5cm. AVO ERI1 SA PN2 tuom. Kauno Määttä.