Virallinen ikäpäivähän on vasta huomenna. Mittauksissa kävimme tänä aamuna. Neidin missinmitat ovat nyt 63,8cm ja 6055g. Kasvukäyrät osoittivat alaspäin mutta syytä ei vielä huoleen. Ruokavalioon saapi lisätä nyt viljoja joten kaurapuurolla aloitetaan. Tyttö on kehittynyt hyvin ja aloittanut jo ryömimisen alkeetkin normaalia aiemmin. Iho on atooppisen kuiva ja jälleen kortisoonia käskettiin käyttää. Mutta tässä asiassa me ei totella. Helkaa on nimittäin nyt rasvattu kookosöljyllä (lue lisää) ja havaittu tosi hyväksi aineeksi. Nyrkkien iho on parantunut huomattavasti, siihen kun ei ole voinut muita rasvoja käyttää kun menevät suuhun jatkuvasti. Tuota kookosta syöpi nyt myös Jutta. Lisäksi Helka on jälleen käynyt vyöhyketerapiassa täällä Raahessa pari kertaa. Toisen kerran rokotettiin, ja jos entiset merkit paikkaansa pitää niin kuume nousee tästäkin.

Kalle puolestaan on kaverina kaikissa hommeleissa halusi tai ei. Eilen se ehti "syöttää" Helkalle pottua kun jouduin hakemaan koirat sisälle ukkosen takia kesken likan ruokailun. Sitä pottusosetta oli kyllä Helkan suussa, mutta myös naamassa, sitterissä, lattialla ja ilmeisesti myös koiratkin olivat saaneet maistaa. Jounin kanssa öljynvaihdossa Kalle oli järjestellyt työkaluja, en tiedä onko kaikki jo löytynyt. Joka aamu Kalle haluaa lähteä autolla ajamaan, ilmeisesti suunnalla ei väliä minne mennään kunhan jonnekin mentäs. Eli jos kaipaat vieraita kyläileen niin vinkkaa. Ulkonakin viihtyy hyvin koirien kanssa. Välillä käy huikkaamassa ovesta kukkuu ja jos ei kukkuuta vähään aikaan kuulu käyn kurkkaamassa mitä pihalla tapahtuu. Puhetta piisaa ja jutut ovat välillä niin hyviä että niille saa vain nauraa. Piirtämään Kalle on innokas, tosin piirtäminen tarkoittaa sitä että äiti tai isi piirtää rattorin ja peräkärryn ja toinen rattori ja iso rattori ja pikkurattori ja vanha rattorin ja etukauha ja.... Ja kun lopulta kieltäydytään niin piirretyt rattorit menee piiloon eli ne sutataan jollakin värillä yli. Meille saa ilmottautua vapaaehtoiseksi testaamaan piirustustaitojaan. Kalle on tunnistanut kaikki piirtämäni elikot lukuunottamatta perhosta, ja mullahan oli koulussa kuvamataito seiska. Olikohan opettaja väärässä?

Huomenna pitäisi ottaa Helkan merkkipäiväkuvat jossain välissä. Muutoin viikonloppu menee enempi tai vähempi metsässä Jounin ollessa iltavuorossa töissä.