Kyllä maalla on mukavaa: tiet aurataan kun ehditään, postilaatikon lukko ei aukea etkä saa aamun lehteä,  halkoliiteriin on tuiskuttanut lunta ja puut ihan lumisia. Silti en muuttas enään kaupunkiin. Meiltä ei puutu kuin se puuhella ja siinä kiehautetut pöönäkahavet.

Eilen se talvi tais viimeinkin tulla vaikka kalenterit kääntyy jo kevääseen. Aamulla kun lähdin Kallea viemään hoitoon, oli pakkasta -12 ja kiristyi vain päivällä. Kotiintultaessa laitoin leivinuuniin tulet, edellisestä kerrasta viisastuneena puut haettiin jo edellisiltana uuniin valmiiksi. Meillä kun ei sitä halkolaatikkoa ole ja jos puukoriin jättää ne yöksi niin melko hakkeeksi muuttuvat. Lyhythermoisen ei passaa kovin kosteita puita yrittää sytyttää, palaa pinna nopeampaa kuin ne halot.

1235979.jpgUunin lämmitystä

Illan tuiskutti sitten lunta, Jouni kävi tekemässä lumitöitä vissiin muutamaan otteeseen ja koirien viimeisellä pissareissulla näytti piha siltä kuin ei koko talvena ois kolaan koskettu. Tänä aamuna valitsin sitten väärän reitin kun lähdin Kallea viemään. Balkintiellä oli mua ennen kulkenut vain kettu (sekin tien yli), postiauto ja traktori, joka oli puhdistanut vain talojen pihaan menevät tiet. Siinä sai kuulkaa ajaa kieli keskellä tietä kun toyota halus koukata joka postilaatikon kohdalla samoja jälkiä postiauton kanssa. Onneksi ei ketään tullu vastaan kuten ei yleensäkkään.

Piehinkireissun jälkeen ajoin kaupunkiin ruokaostoksille. Ja totta se on, että aamusta kun menee, on kaupassa tuotteita puoleenhintaan. Koirille ostin maksalaatikkoa useamman paketin, pakastimeen meni heti osa. Ja oli muuten rauhallista, ei tarvinut jonotella paitsi hedelmäpuntarille kun mummut haki oikeaa numeroa.

Aamulenkillä piti kiertää metsälenkki kun oli niin hyvä ilma. Reiska ja Papu juoksenteli irti, toiveena oli että olisivat "auranneet" polun auki, mutta ite joutui senkin tekemään. Tosin Plättä hihnassa avitti hieman aurauksessa, lukuunottamatta niitä metrin välein tehtyjä pistoja molemmin puolin polkua kun yritti muiden perään.

        1235992.jpg

       1235984.jpgPostilla töissä?

Josko sitä viikonloppuna taas leipois jotain kun maanantaina vietettään Kallen nimpparia. Kallen vaatekaappiin on uusittu vedettävät korihyllyt, tarvii enään vain järjestellä vaatteet sinne. Kallen ja Plätän yhteistyöhän on saumatonta, niin myös pyramidikongon tyhjentämisessä. Sitä en tiedä jaettiinko saalis tasan vai ei?

1235987.jpg