Jos yhdellä treenillä saa kolmosen nii saako kolmella treenillä ykkösen? Toukokuun Raahen mejäkoe siirrettiin juhannukseksi mut juhannushan on vaan koiraihmisillä yks pidennetty viikonloppu. Papu sai osallistua elämänsä ekaan VOI-luokkaan ja takana yksi treenikerta. Koskaan koira ei ole päässy edes katkokulmaa kokeilemaan mut sou vat, täähän on vaan harrastus. Koiran ohjaaja oli oikein onnellinen kun pääsi jäljen kaadolle asti, tavoite on siis täytetty. Seuraavaan kokeseen nostetaan jo vähän rimaa ja kenties treenataankin...

Papulle osoitetaan rauhoitettu lähtö. Papu aloittaa sopivavauhtisen maa- sekä ilmavainuisen jäljestyksen. Ensimmäisen makauksen osoittaa nopeasti ja 1. kulman, jossa katko, ratkaisee lenkeillä. Zik-zak tyylillä jäljen yli polveillen matka jatkuu ja toisen makauksen nuuhkaisee pikaisesti. 2. kulma teettää töitä, mutta Papu ratkaisee sen laajajoilla lenkeillä. Kolmannen makauksen osoittaa pintapuolisesti, mutta pian Papu kaartaa metsäautotielle hukkaan asti. Uusi alku ja jäljestys vaikeassa maastossa jatkuu, kunnes  3. kulmalla sorsa sekoittaa  Papun ajatukset, hukka. Viimeinen osuus ihan jäljen tuntumassa, makaus ohitetaan. Viimeisillä metreillä pyörimistä jäljellä, mutta Papu selvittää jäljen kaadolle saakka. Kaadon nuuskii.

Pisteet: jäljestämishalukkuus (max 6) 2pist, jäljestämisvarmuus (max 12) 4 pist, työskentelyn etenevyys (max 10) 3pist, lähdön, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä tiedottaminen/kaadolla haukkuminen (max 14) 8 pist, käyttäytyminen kaadolla (max 3) 2 pist, yleisvaikutelma (max 5) 2pist. YHT 21pist VOI3 tuom. Erika Jylhä-Pekkala.