Aamulla kävin tekemässä Erikan kans jäljet Plätälle, Metelle ja Sinille. Päivä vietettiin Oulussa erämessuilla, mukaan tarttui vain sadesäärystimet vaelluskenkien päälle. Koko aamun ja päivän satoi vettä ja olin jo hyvin toivorikas että Plättäkin pääsee ekalle sadekelin jäljelle. Vesisade kuitenkin loppui illaksi ja metsään mentiin aurinkoisessa säässä.

(Yritän tyhjentää muististani jäljen tapahtumat, Erika oikaiskoon jos virheitä). Plätän jälki oli pituudeltaan vajaa 500m ja siinä oli kaksi kulmamakausta. Eka osuudella oli myös sivuttaiskatko ja makaus suoralla. Toisella osuudella oli 10m veretön osuus ja kolmannella osuudella makaukset molemmin pulin jälkeä. Plättä lähti taas innokkaasti jäljelle, ekaosuudella oli paljon suopursua joten pikkukoira meni loikkimalla mutta jäljestäminen oli mielestäni tarkempaa kuin "puistomaisemissa". Sivuttaiskatko meni hyvin, makauksen merkkasi hutaisemalla. Ennen ekaa kulma oli hännän vispauksesta päätellen ollut jäniksiä jotka vetivät Plätän jäljeltä, kulmamakauksen merkkasi hyvin, mutta ne jäniksen jäljet vetivät puoleensa. Toiselle osuudelle otettiin uusi aloitus. Katko vaivatta, samoin ne vesiojat mitä oli ekalla ja tällä toisella osuudella, vaikka hieman pitikin hakea hyppypaikkaa ylitykseen. Toiselta kulmalta pyyhälsi suoraan mutta rengasti kuitenkin kolmannelle osuudelle. Juuri ennen makauksia oli männyn juuressa jotain tosi mielenkiintoista jota haisteltiin pitkään ja hartaasti, Plättä jopa palasi takaisin tuon puun juurelle hasitelemaan. Männyn luota jatkoi jäljen vierustaa niin että merkkasi formulan nopeudella vasemman puoleisen makauksen jatkaen eteenpäin. Otin kuitenkin takaisin ja näytin oikeanpuoleisenkin makauksen, josta koira meinasi lähteä herneet nenässä takajälkeen. Loppu kuitenkin mallikkaasti. Kaatona ollut hirvensorkka oli sen verran jännittävä että beaglen kaula venyi varmaan viitisen senttiä.

Vielä ehditään tehdä "viimeistelytreenit" ennen koetta. Ja suunnitelmissa onkin että kun makauksia ei merkkaa tarpeeksi hyvin niitä ei sitten myöskään jäljelle laiteta, sillähän niistä päästään;)